InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Půjde si Štěkeň pro double, nebo Dražejov B překvapí?

Jako hlavní sudí bude finále Otavský zlatý Českého poháru řídit legendární kanonýr Jan Zušťák (vpravo), na lajně mu bude asistovat gólman hokejistů pražské Sparty Jakub Kovář.

Jako hlavní sudí bude finále Otavský zlatý Českého poháru řídit legendární kanonýr Jan Zušťák (vpravo), na lajně mu bude asistovat gólman hokejistů pražské Sparty Jakub Kovář.

SEDLICE - Otavský zlatý Český pohár fotbalistů jde do dvanáctého finále. To se odehraje ve středu 7. června od 17.30 hodin v Sedlici, kde změří síly dva účastníci Dudák okresního přeboru – štěkeňský Otavan, který si už v předstihu zajistil postup do vyšší soutěže, a poslední Dražejov B.

Finále předcházely zápasy ve třech základních kolech s těmito výsledky:

1. kolo: Bavorov B – Sokol Doubravice 2:4.

2. kolo: TJ Dražejov B – Sokol Doubravice 5:3, Sokol Mnichov – TJ Drahonice 1:3, Otavan Štěkeň A – TJ Osek B 11:0, SK Slavoj Volyně B – TJ Lom 2:5.

3. kolo: TJ Dražejov B – TJ Lom 1:0 po penaltách, TJ Otavan Štěkeň A – TJ Drahonice 5:0

Již od roku 2010 je podporovatelem všech soutěží mužů v rámci OFS Strakonice strakonický pivovar, takže se vítězné oddíly mohou těšit na ocenění, které se jim určitě při dokopných velmi hodí. „A abychom zvýraznili význam této soutěže a také prezentaci pivovaru, tak jsme se rozhodli pozvat k řízení tohoto zápasu rozhodčí, kteří ve své kariéře dosáhli úspěchů ve svých sportech,“ zdůraznil Václav Zábranský, šéf OFS Strakonice.

Jako hlavní rozhodčí bude finále řídit Jan Zušťák – bývalý ligový hráč, obávaný kanonýr, opora strakonického fotbalu a také výborný nositel jména svého otce. Asistovat mu budou Jakub Kovář, hokejový brankář pražské Sparty, a jeden z mladých rozhodčích OFS David Soukup.

Celý zápas bude lemovat komentář známého strakonického dýdžeje Františka Mareše a po skončení bude předán pohár pro vítěze, včetně dalších odměn z produkce Pivovaru Strakonice 1649.

„Chtěl bych pozvat ke sledování tohoto zápasu všechny příznivce dobrého sportu a těším se se všemi na setkání,“ uzavřel Václav Zábranský, předseda OFS Strakonice.

A jak se na finále těší oba tábory?

Jan Maršala st., trenér Štěkně: „Na finále poháru se velice těším – ať už jako trenér, tak i jako hráč. Ve všech zápasech jsem nastoupil v základní sestavě a při finále poháru se bude jednat o moji derniéru ve štěkeňském áčku. Bylo by hezké vyhrát i pohár, když už se nám podařilo ovládnout okresní přebor. Myslím si, že by to byla pro mužstvo odměna za odvedenou práci, ale musím podotknout, že i soupeř má své kvality. Tímto bych chtěl všechny na finále poháru srdečně pozvat.“

Jan Pašava, vedoucí mužstva Dražejova B: „Ve finále poháru se střetneme s jasně nejlepším týmem okresního přeboru, který si vybojoval postup do I. B třídy s děsivým náskokem i skóre. Ale samozřejmě k utkání přistoupíme tak, že ho budeme chtít vyhrát. Double letos z posledního místa neuděláme, takže aspoň zkusíme zabojovat o „pohárovou Evropu“ a další sudy piva na dokopnou.“

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Fotbal 

    Reagovat

     

    6:0 pro Štékeň. Tohle ti nekopové z Virtu nemohou dát.

    Vloženo 7.6.2023 07:21:12

    • Anti 

      Reagovat

       

      Nekopové jsou oba dva celky

      Vloženo 7.6.2023 09:40:07

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace