út 6.6.2023
Aktuální zprávy

Devatenáctka se chystá na souboj o titul!

Obrovský úspěch má nadosah starší dorost Baníku Ostrava. Kolo před koncem nejvyšší dorostenecké ligy je ve hře o mistrovský titul. Zbývá poslední krok, i když velice těžký. Vyhrát v sobotním utkání na Spartě, která je aktuálním lídrem tabulky. Pokud se to Slezanům podaří, Baník po dvaceti letech oslaví zisk mistrovského titulu v kategorii staršího dorostu. Utkání se bude hrát v sobotu 10. června na Strahově a má výkop ve 13 hodin! Ve hře je titul a mládežnická Liga mistrů!

Už samotný fakt, že baníkovská devatenáctka je kolo před koncem jedním z kandidátů na mistrovský titul, je vynikající výsledek. Ještě v minulém kole patřily mezi kandidáty na titul i Pardubice. Po remíze 1:1 ve vzájemném utkání na půdě Baníku ale ze hry vypadly a zbyli už jen dva kandidáti. Baník a Sparta. Rozhodne se v sobotu.

„To, že jsme v této pozici a máme šanci si titul vybojovat, je důsledkem celosezonní práce týmu a trenérů Frajta, Kováře, Rataje a Schmuckera. A je třeba jim za to poděkovat,“ řekl nynější trenér staršího dorostu Baníku Václav Stráník, který k devatenáctce Baníku nastoupil až v průběhu jarní části s tím, že starší dorost povede i v příští sezoně. „Díky jejich práci se týmu na jaře povedla dlouhá vítězná šňůra, která nás vynesla nahoru, a teď se o to můžeme poprat. O titul i o účast v mládežnické lize mistrů. Pro kluky je to obrovská šance. To, že ji máme, je výborný výsledek práce celého mládežnického úseku Baníku, náš tým chce ale ještě víc. A z kluků to odhodlání cítím. Je to velká šance,“ pokračoval trenér Baníku U19.

Dobře ví, že se jeho tým vrátil do hry o titul v samém závěru víkendového utkání s Pardubicemi, kdy se Baníku podařilo vyrovnat na 1:1. Pardubice týden předtím dokázaly zvítězit na Spartě a chtěly zvítězit i v Ostravě. Kdyby se jim to povedlo, byly by nyní ve hře o titul ony. Baník ale tento záměr Východočechům překazil. „Kluci věděli, jaká je situace, věděli, že musí na pardubický vedoucí gól z penalty zareagovat, jinak šanci na titul ztratí. Ale skvěle to zvládli v hlavách, ukázali charakter, nakonec se jim to povedlo, a teď se mohou těšit na svůj velký zápas,“ pokračoval Václav Stráník, který samozřejmě dobře ví, že Baník ještě pod vedením Marcela Frajta Spartu v domácím utkání porazil. „O to víc si mohou kluci před jarní odvetou věřit, i když kvalita Sparty je nezpochybnitelná a bude to opravdu těžké. Ale všichni se o to pojedeme poprat. Víme, o co hrajeme,“ dodal trenér baníkovské devatenáctky.

Utkání na Strahově má výkop ve 13 hodin, titul Baník získá pouze v případě vítězství.

7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška