Už jste okoštovali? Těchto pět vín zazářilo na moravských výstavách

Moravská vína jsou vynikající, ale i mezi nimi se najdou taková, která jsou ještě o kapku lepší. A právě k jejich hledání slouží zavedené moravské výstavy, kde si své oblíbence vybírají nejen návštěvníci, ale i odborné poroty. Mezi opakovaně nejlépe hodnocená patří vína z Vinařství pod Hradem, které hospodaří na vinicích v okolí Pálavy.

„Když jsme před 12 lety zakládali naše malé rodinné vinařství, samozřejmě jsme doufali, že si naše vína lidé oblíbí. O tom, že bude v tak velké konkurenci sklízet tolik ocenění, se nám ale ani nesnilo. Bereme to jako potvrzení, že náš přístup postavený na tradičních postupech v kombinaci s moderními šetrnými technologiemi byl správnou cestou,“ uvedl spoluzakladatel vinařství Jiří Kratochvíl s tím, že všechna oceněná vína samozřejmě mohou lidé ochutnat přímo ve vinařství nebo objednat z e-shopu.

Ocenění v roce 2023:

- Ryzlink Vlašský 22 pozdní sběr: vítěz odrůdy, Velikonoční výstava vín Hlohovec 2023

- Tramín kořenný 22 výběr z?bobulí: zlatá medaile, Výstava vín Pavlov 2023

- Chardonnay 22 pozdní sběr: zlatá medaile, Výstava vín Pavlov 2023

- Sauvignon 21 pozdní sběr: bronzová medaile, Valtický košt 2023

- Rosé Adéla 22: stříbrná medaile, Valtický košt 2023

Rodinné vinařství začalo svou cestu vína v roce 2011 a vybralo si nejvýše položenou vinařskou obec na Pálavě – Klentnici. Zrání vína probíhá jak v nerezových tancích, tak i v dubových sudech, popř. v sudech typu barrique, a roční produkce vinařství dosahuje až 60 tisíc lahví. Vína z Pálavy jsou známá pro svou jemnost, harmonii a ovocnou vůni.

Kontakt:

Petr Poláček, e-mail: petr@fullp.cz

Klíčová slova ČR-víno-gastro-trendy-firmy-Full P Marketing

Oblast
Královéhradecký (hk)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.