Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Trecková obuv / foto: shutterstock

Potřebujete pevné boty do služby nebo na výlety? Víme, na co si dát pozor

Nezáleží na tom, do jakých podmínek se momentálně chystáte, protože pevné a spolehlivé boty jsou naprostým základem úspěchu. V dnešní době si můžete vybírat z ohromně pestré škály provedení, materiálů i technologií.

Buďte lepší ve své práci

Daná problematika se týká hlavně vojáků z povolání a policistů. První skupina musí neustále překonávat kilometry a kilometry náročného terénu v plné polní, zatímco druhá naopak potřebuje být v bezpečí během chytání nebezpečných živlů ve městech. Během výkonu vašeho poslání na vás čekají kameny, větve, potoky, kluzké listí, střepy z rozbitých lahví, cihly a další nevyzpytatelné předměty.

Přesně proto jsou pro vás alfou i omegou solidní trekové boty se středním, nebo vysokým kotníkem. Pamatujte, že kvalitní obuv kupovaná na vlastní pěst vždy hravě předčí fasované pomůcky. To platí pro kvalitu, odolnost, pohodlí i potřebné technologie. Schválně se koukněte, kolik vašich zkušených kolegů používá své vlastní vybavení.

 Trekové boty

Chystáte se s rodinou na výlet?

Po skončení náročné služby vás čeká tolik zasloužený odpočinek (pokud ovšem nemáte opět další přesčas, jak to bývá bohužel zvykem). V takových chvílích je nutné věnovat se rodině a vyčistit si hlavu od stresu. Ideálním prostředkem jsou společné výlety s manželkou a dětmi, případně se skupinou kamarádů.

Jestli se chystáte jen nachodit několik málo kilometrů okolo města, bohatě vám postačí jednoduché turistické boty s nízkým kotníkem. Ty nechávají nohám příjemnou volnost a skvěle se s nimi našlapuje jak na zpevněné, tak lesní cesty.

Pokud plánujete překonat desítky kilometrů a nebudete se zrovna držet vyšlapaných turistických tras, pak sáhněte po variantě se středním kotníkem. Ta bezpečně zafixuje kotníky před vyvrtnutím kvůli nevyzpytatelnému terénu, stejně jako pomůže zádům nést těžký batoh.

Turistická obuv

Spolehněte se na kůži

Zajímá-li vás opravdu odolná turistická obuv, nenechte si ujít pravou kůži v kombinaci s technologií GORE-TEX. První zmíněný materiál vydrží opravdu hrubé zacházení, zatímco membrána zaručí stoprocentní voděodolnost. To ovšem neznamená, že každý výrobek s těmito prostředky stojí za koupi. Záleží totiž i na pevnosti švů, gumy podrážek, spojů i lepení.

Mezi velmi oblíbené obchodníky patří hlavně známá česká firma BOSP, jež se výrobě obuvi věnuje už od roku 1998. Její produkty jsou známé svou dlouholetou odolností a pečlivě zvolenou kombinací materiálů.

Podívejte se na webové stránky pod výše vloženými odkazy, prohlédněte si jednotlivé kategorie zboží a ihned se přesvědčíte na vlastní oči. Nezáleží na tom, jestli hledáte vybavení do služby, na výlety nebo pouze na cestu do obchodu.

K tomuto článku není otevřena diskuze