Zlínské
Zelenenoviny.cz

Město letos nabízí osm tras pro poznávání Kroměříže

7.6.2023 | Kroměříž

Kroměříž letos rozšířil poznávaci trasy o dvě další, celkem jich je tedy osm. Nové trasy zahrnují prohlídku města kolem nejzajímavějších domů, míst na náměstí a objekty, které lze snadno přehlédnout. 

 

 


 

Série krátkých poznávacích tematických procházek s názvem Kroměříží po svých se letos rozrostla o dvě další trasy. Nově si budou moci návštěvníci města obejít a prohlédnout nejzajímavější domy a místa na náměstí, umožní jim to trasa s názvem Malá procházka po Velkém náměstí. Zajímavosti, kterých si málokdo všimne na první pohled, představí trasa Hlavu vzhůru! Ta se zaměřuje na místa, objekty i mnohdy snadno přehlédnutelné zajímavé detaily ve výšce, kam málokdy zaostříme svůj zrak.

 

„Série procházek centrem města má u turistů velký úspěch. Po skončení turistické sezony je materiál obsahující mapky s popiskami a fotografiemi zcela rozebraný. Proto původní čtveřici tras rozšiřujeme každý rok o dvě nové. Letos tedy návštěvníci města a samozřejmě i místní mají k dispozici osm procházek, díky nimž se sami mohou seznámit s tím nejzajímavějším, co v Kroměříži máme,“ řekl radní Jiří Kašík.

 

Jednotlivé trasy vedou většinou centrem města a jsou dlouhé jeden až tři kilometry. Lidé je projdou v krátkém čase, zhruba do hodiny, nepotřebují průvodce ani odborníka poskytujícího informace. Ke každé trase totiž město vydalo mapku s popisem míst, která spolu logicky souvisejí a jsou propojena do příjemné procházky. Mapka je praktická, vejde se do kapsy. Celá sada osmi map Kroměříží po svých je k dostání v Turistickém informačním centru, vydalo ji město Kroměříž.

 

Kroměříží po svých

Trasa 1: Arcibiskupský zámek a zahrady

Trasa 2: Po stopách židovské historie

Trasa 3: Kostely tvořící historii města

Trasa 4: Dětská výprava za poznáním

Trasa 5: Kde se pivo vaří…

Trasa 6: Místa a osobnosti vojenské minulosti

Trasa 7: Malá procházka po Velkém náměstí

Trasa 8: Hlavu vzhůru!

 

 

Redakčně upraveno.

Zdroj: mesto-kromeriz.cz

Zdroj fota: mesto-kromeriz.cz

Více informací najdete v rubrikách:



Reklama

Co se dělá pro životní prostředí:

Reklama: