Rekordmani opět míří do Pelhřimova, město ožívá 33. ročníkem festivalu kuriozit

7. červen 2023

Masarykovo náměstí v Pelhřimově bude v sobotu 10. června hostit 33. ročník festivalu rekordů a kuriozit. Od roku 1991, kdy festival vznikl, mohli lidé ve městě vidět už stovky pokusů o rekord.

Někteří se pokusili rekord překonat jenom jednou, další se do města opakovaně vracejí. A na festival už míří i vyzyvatelé, kteří v době jeho vzniku ještě nebyli na světě.

Čtěte také

První rekordní pokusy už čeští rekordmani dělají ve městě v těchto dnech, ale ta hlavní část celé přehlídky bude probíhat v sobotu. Co všechno nás tedy čeká na Masarykově náměstí v Pelhřimově, to nám prozradí dnešní host Dobrého dopoledne, prezident pořádající agentury Dobrý den Miroslav Marek.

„Mezi těmi, kdo se vrátí, bude doktor Jan Skorkovský, fotbalový driblér, legenda v tomto oboru. On je jediný člověk na světě, který uběhl maraton. Přitom si kopal s míčem a hlavičkoval a ten kopačák mu ani jednou nespadl na zem,“ popisuje prezident pořádající agentury Dobrý den Miroslav Marek.

Jan Skorkovský má neuvěřitelných úkonů s fotbalovým míčem, ale i různými druhy míčků, mnohem víc. „On symbolicky u nás v roce 2011 vlastně ukončil kariéru a my jsme ho letos pozvali z toho důvodu, že on v té kariéře pokračuje na papíře. Dává dohromady takovou obrovskou foto knihu, která bude mapou toho, co všechno dokázal. Kde všude ve světě, ale opravdu všude na světě byl a to svoje umění předváděl, vysvětluje Miroslav Marek.

Dalším důvodem, proč se pořadatelé rozhodli Jana Skorkovského na festival pozvat, je ten, že zřejmě roste jeho následovník.

„A ten bude ve svých 13 letech legendárním driblerem uveden na festivalové pódium v Pelhřimově a v sobotu předvede svoje umění v pokusu o rekord driblování s fotbalovým míčem,“ pozval na jeden z bodů festivalového programu Miroslav Marek.

Spustit audio

Související