Fanoušci Fiorentiny napadli v Praze příznivce West Hamu, policie zadržela 16 podezřelých

V baru v Rytířské ulici v centru Prahy ve středu odpoledne fanoušci Fiorentiny napadli příznivce West Hamu. Zranění jsou tři lidé, policie zadržela 16 podezřelých. Italský a anglický fotbalový klub se večer utkají ve finále Evropské konferenční ligy na stadionu v Edenu.

Video Praha (Aktualizováno: 18:40 7. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie omezila na svobodě 16 zahraničních fanoušků

Policie omezila na svobodě 16 zahraničních fanoušků | Zdroj: Twitter Policie ČR

Zranění jsou fanoušci West Hamu, příznivci Fiorentiny napadli také jednoho policistu, řekl Rybanský.

„Na osobní svobodě jsme omezili 16 osob a v tuto chvíli celou událost prověřujeme,“ napsal mluvčí na twitteru.

Při potyčce fanoušci házeli židle, některé z nich a také stolek se dostaly až do vozovky. Italské fanoušky zadržela policie v obchodě s obuví, vyplývá z její fotografie na twitteru.

Pražská zdravotnická záchranná služba ošetřila tři lidi po potyčce v Rytířské ulici, potvrdila ČTK její mluvčí Jana Poštová. Dva z nich nebylo nutné odvážet do nemocnice, třetí tam byl převezen s lehčím poraněním hlavy, doplnila mluvčí.

Fanoušek, který napadl policistu, je podezřelý ze spáchání násilí proti úřední osobě, řekl Rybanský.

iné incidenty kolem dnešního finálového zápasu policie podle mluvčího zatím nezaznamenala.

Jen na Staroměstském náměstí fanoušci odpálili dvě dýmovnice, řekl a připomněl také možné problémy v automobilové i veřejné dopravě. Komplikace podle něj nastaly například kolem 17:30 v okolí stanice metra Muzeum, kde se nahromadili italští fanoušci, kteří se chystali do metra nastoupit.

Finálový zápas začne ve Vršovicích ve 21:00. Provázejí ho bezpečnostní opatření i omezení dopravy v okolí stadionu. Na pořádek a bezpečnost dohlíží několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie, připravení jsou i členové antikonfliktního týmu a jejich kolegové na koních, psovodi a letecká služba.

Pro příznivce obou klubů jsou připravené fanouškovské zóny tak, aby se pokud možno nepotkali. West Hamu mohou fandit na Letenské pláni naproti stadionu Sparty, Fiorentině na Výstavišti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme