Kalorie je možné spalovat i dost nečekaným způsobem

Kolik kalorií lze spálit při čištění zubů, žvýkání žvýkačky nebo tlačení těžkého nákupního vozíku v uličkách supermarketu? A jak si v tomhle směru vede zpívání, smích či sex?

Kalorie, kalorie a zase kalorie. Mluví se o nich v souvislosti s hubnutím i zdravým životním stylem. Neustále se řeší, jak jich co nejvíce spálit a proč jejich příjem optimálně zredukovat. Také byste přísahali, že na jejich likvidaci platí jenom sport? I při těchto činnostech jich můžete pár zničit!

Zpěv nejen ve sprše

Někdo si z plna hrdla zapěje i na veřejnosti, zatímco jiný své hlasivky takto zaměstná jen o samotě, protože si nechce uříznout ostudu „jako Brno“. V obou případech se ale dá hubnout. Představte si, že zpíváním se dá spálit deset až dvacet kalorií, a to v závislosti na délce skladby a výšce hlasu. Teď má vaše prozpěvování ve sprše zcela nový a prospěšnější rozměr, že? A když už budete v té koupelně, nelze opomenout, že se eliminační troškou do kalorického mlýna dá přispět i čištěním zubů. Pokud dodržíte ty doporučované dvě minuty, můžete být o deset kalorií lehčí.

Sex a smích se také počítají

Říká se, že smích léčí. Ale to sex vlastně taky! Několikaminutový a hlavně zcela upřímný rohlík od ucha k uchu vás může připravit o dvacet až čtyřicet kalorií. Co se týká sexu, do kterého se aktivně zapojíte, tam je to jiná písnička, protože „zabitých“ kalorií mohou být i dvě stovky. Pokud se před tímto milostným aktem budete v rámci předehry s partnerem hodinu objímat, počítejte s dalším úbytkem, a to až sedmdesáti kalorií.

I v supermarketu jde redukce váhy jako po másle

Že nákupy v supermarketech bytostně nesnášíte? Teď se to možná změní. A zvláště v případě, že obětujete pětikorunu a vypůjčíte si vozík. Čím více potravin do něj dáte, tím bude ono vozítko samozřejmě těžší. A tím více síly budete muset při manévrování mezi uličkami a regály vyvinout. Po půl hodince se takto rozloučíte až se stovkou kalorií. A klidně si u nákupu ještě požvýkejte – i žvýkačka vás může zeštíhlit, a to o zhruba deset kalorií za jednu hodinu žvýkání.

Zdroj: www.health.harvard.edu/staying-healthy/burning-calories-without-exercise - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat