KOSMIČTÍ PRŮZKUMNÍCI OZNAMUJÍ, ŽE V PŘÍŠTÍCH LETECH BUDE POTVRZENA EXISTENCE MIMOZEMŠŤANŮ

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

08.06.2023 Zajímavosti

Britská vědkyně Elizabeth "Libby" Anne Jacksonová, která v současné době pracuje pro Evropskou kosmickou agenturu, podle tisku vypověděla, že k potvrzení mimozemského života na jiných planetách dojde již v příštích letech. Pak by mělo být k dispozici více odpovědí o původu neznámých létajících objektů. Velká Británie má hrát při odhalování těchto informací vedoucí roli. Jackson proto oznamuje, že poznatky z vesmíru budou brzy přínosem pro nás všechny. Ještě před ní britská astronautka Dr. Helen Sharmanová v roce 2020 potvrdila tisku, že "mimozemšťané nepochybně existují". Podle ní by mohli být mezi námi již nyní, ale z určitých důvodů se ve většině případů skrývají před naším vnímáním, vysvětlila Sharmanová. Astronaut Tim Peake dokonce dosvědčil, že UAP natočené vojenskými piloty mohou představovat sondy mimozemské civilizace. Jiná teorie dokonce naznačuje, že jde o návštěvníky z budoucnosti, a tedy cestovatele časem.

Protože tato odhalení nyní přibývají rychlým tempem, zdá se o to překvapivější, že hlavní americké mediální portály se nyní náhle pokoušejí o obrat a jejich novináři píší, že celá odhalení UFO jsou "falešné zprávy", protože se ukázalo, že objekty jsou čínské špionážní balóny. Poté, co nad Amerikou přeletěl velký čínský špionážní balón, se mnozí redaktoři podivovali, proč členové Kongresu stále pátrají po mimozemšťanech. Podle zprávy skupina vládních UFO aktivistů promarnila roky klamáním médií a Kongresu. Podle zprávy Pentagon poskytl programu UFO nazvanému Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) milionové finanční prostředky na studium podivných neidentifikovaných létajících objektů nad Amerikou. Krátce poté zveřejnil whistleblower Pentagonu Luis Elizondo informace o vládním studiu neobvyklých plavidel, jejichž letové charakteristiky jako by odporovaly známým fyzikálním zákonům.

Elizondo poté oznámil, že možná nejsme sami, protože to mohou být mimozemšťané! Od roku 2017 se tato zpráva o UFO rozšířila po celém světě v podobě tisíců novinových článků, čímž se neznámé létající objekty opět dostaly do centra pozornosti. Tato akce údajně vyvolala novou UFO hysterii, což vedlo americký Kongres k přijetí nových opatření k vypátrání původu UFO. V článku deníku New York Post se nyní uvádí, že Pentagon nefinancoval program UFO nazvaný AATIP, ani že by Elizondo byl ředitelem tohoto projektu. Neměl by žádnou odpovědnost a AATIP nebyl primárně vytvořen za účelem vyšetřování UFO. Elizondo osobně označil tento popis za pofidérní dezinformační kampaň proti své osobě. Koneckonců oznámil, že brzy vydá knihu o svých zasvěcených poznatcích o neidentifikovaných létajících objektech.

V roce 2022 již napsal předmluvu k fundovanému dílu Graema Rendalla "Flying Saucer Fever: Airborne UFO Encounters, 1950-1952". Zabývá se událostmi velké vlny UFO v USA, která probíhala po skončení druhé světové války v letech 1950-1952. Vojenské úřady musely bezmocně přihlížet pozorování daleko dokonalejší techniky v podobě létajících talířů. Aby se předešlo panice, tisk uváděl, že šlo o chybnou interpretaci nebeských těles, odrazů nebo meteorologických balónů, ačkoli i vojenští očití svědci vypovídali něco zcela jiného, neboť neznámé létající objekty byly zdokumentovány i na radarových záznamech. Vše nasvědčuje tomu, že jsme v současné době svědky nové vlny pozorování UFO.

Všechna tato zjištění navíc zásadně souvisejí s děsivými událostmi na ranči Skinwalker v Utahu, kde byl pozorován a zaznamenán nespočet paranormálních jevů. Týká se to nejen výskytu UFO, ale také záhadných bytostí, jako jsou duchové nebo měňavci či skinwalkerové. Někteří badatelé, kteří v rámci vládních programů strávili na ranči měsíce dokumentováním pozorování, dospěli k závěru, že UFO, duchové a paranormální jevy mohou mít stejný původ. Výzkumníci doufají, že získají nové poznatky o exotických technologiích pohonu. Na tomto základě byl zahájen projekt AATIP, který skončil až v roce 2012, kdy byl oficiálně nazván Advanced Aerospace Weapon System Application Program (AAWSAP).

Další zúčastněné osoby, jako například Dr. Eric Davis, který působí i u amerického letectva, sdělili členům amerického Kongresu, že UFO jsou skutečně létající objekty, které se nevyrábějí na této zemi. To vše se odehrálo v době vlády prezidenta Donalda Trumpa, který se sám dopustil narážek na své znalosti ohledně roswellského incidentu. Další zúčastněná osoba se jmenuje Travis Taylor a nyní úspěšně spolupracuje s televizním kanálem History Channel a vystupuje v seriálu o ranči Skinwalker. Podle vyvrácení v novinovém článku prý odpovědné osoby v rámci svých dřívějších povinností zanedbávaly povinnost hledat špionážní balóny a místo toho se soustředily na hledání UFO.

Program by tedy nebyl ničím jiným než velkým plýtváním penězi daňových poplatníků. Teprve poté, co Taylor v roce 2022 odešel z aktivní služby, se jiní vojenští pracovníci zmínili o tom, že některá z těchto UFO zmíněných ve zprávách Pentagonu jsou ve skutečnosti čínské špionážní balóny. Jak je již známo, byl jmenován nový Úřad pro řešení celoplošných anomálií (AARO), který oficiálně zahajuje nová vyšetřování UFO. Vyšetřovatelé chtějí například zjistit, zda létající talíře deaktivovaly americké jaderné zbraně již v roce 1967.

Přestože ani generálové amerického letectva nemohou vyloučit, že jde o mimozemské síly, jsou tito lidé obtěžováni tiskem otázkami o malých zelených mužíčcích. Mezitím jsou neznámé objekty v tisku opět líčeny jako věci vytvořené člověkem, které s největší pravděpodobností nemají pocházet z dalekého vesmíru, ale ze Země nebo Číny, ačkoli to vojenské analýzy u většiny pozorování kategoricky vyloučily. UAP nejsou balóny, ale buď tajná technologie, nebo něco jiného. Před několika týdny byl nejen sestřelen čínský balon, ale celkem tři další neznámé objekty byly sestřeleny nad americkým vzdušným prostorem. Žádné konkrétní podrobnosti o těchto třech sestřeleních zatím nebyly zveřejněny.

Navíc se dokonce objevil pokus o revizi nečekaného zveřejnění jedné z nejlepších fotografií UFO, která kdy byla na světě pořízena, přičemž jeden anonymní bývalý zpravodajský důstojník vypověděl, že takzvané Calvine UFO bylo ve skutečnosti přísně tajným americkým letadlem. Na fotografii je však zachycen obrovský vznášející se létající objekt ve tvaru kosočtverce, kolem kterého krouží stíhačka. Tato nyní zveřejněná fotografie byla po desetiletí považována za mýtus. Nyní je alespoň zveřejněna její původní fotografie. Od té doby je považována za jednu z nejlepších fotografií UFO a nikdo dosud neposkytl odpověď na to, jaký objekt je na fotografii, ani která osoba ji pořídila. Pokud se podle posledních zpráv jednalo o tajné experimentální letadlo USA, proč po zveřejnění ihned neoznámily podrobnější specifikace? Proč si taková technologie nenašla v posledních desetiletích cestu do komerčního letectví a jaký je původ takových antigravitačních pohonných systémů?

Zdaleka nejde o vyřešení záhady, ale pravděpodobně o další dezinformační kampaň. Britská média nyní vyzvala k pátrání po skutečném fotografovi, který byl za pořízení snímků zodpovědný. Tato osoba by mohla poskytnout podrobnější informace o pozorování. Identita tohoto muže zatím nebyla v tisku odhalena, ale v současné době se uvádí, že na zadní straně dotyčné fotografie je ručně napsané jméno "Kevin Russel". Tento muž by mohl být posledním dílkem skládačky UFO. Bývalý zpravodajský důstojník, který neuvádí své jméno, tvrdí, že Russel měl neuvěřitelné štěstí, když v roce 1990 vyfotografoval tento létající objekt. Létající objekt Calvine je údajně zodpovědný také za pozorování belgické vlny UFO v letech 1989-1991 a na fotografiích může být zachycen stejný objekt.

V Belgii nešlo o kosočtvercový objekt, ale o letící černý trojúhelník, který měly zachytit dvě stíhačky F-16. Někteří svědci pozorovali, že objekt střílel na zem laserové paprsky s naváděcím systémem. Mezitím byl vládami rozeslán oficiální dokument, aby se o tomto příběhu z Calvine dále neinformovalo, protože se opět týká záležitostí národní bezpečnosti. V souvislosti s belgickou vlnou UFO je třeba dodat, že tyto incidenty zůstávají nevyřešené. Tisíce očitých svědků viděly a také natočily exotické létající stroje. Jsou to skutečně tajné vojenské výtvory? Pocházejí objekty z jiného světa nebo snad dokonce z jiné dimenze? Zdá se, že použitá technologie svou složitostí překonává vše, co se v současnosti oficiálně vyvíjí i na Zemi. Skeptici v Belgii se také pokoušeli vysvětlit nevysvětlitelná pozorování pomocí meteorologických balónů. Výpovědi očitých svědků o letových vlastnostech UFO však hovoří o něčem zcela jiném. Jisté je, že trojúhelníková UFO byla na mnoha místech světa spatřena až po roce 1989.

Také zvláštní charakteristiky mezihvězdného objektu Oumuamua jsou opět demystifikovány konvenčním pokusem o vysvětlení. Záhadné zrychlení od gravitační síly Slunce prý bylo možné díky přítomnosti plynného vodíku v mezihvězdném objektu. Ten byl v objektu zachycen až do okamžiku, kdy se přiblížil ke Slunci. Teplo Slunce podle tohoto názoru údajně způsobilo, že se tento uložený vodík cíleně uvolnil, aby Oumuamua vyvedl z jeho dosavadní trajektorie a řízeně silně urychlil na novou dráhu po přímé trajektorii a bez kometárního ohonu. Astronomové by tento plyn zřejmě přehlédli dalekohledy na Zemi. Díky této nové teorii se objevují pokusy zobrazit objekt Oumuamua opět jako obyčejnou kometu. Tato teze má však opět mnoho rozporů a v žádném případě není schopna odpovědět na všechny otevřené otázky v této věci.

Nejzajímavější článek o skeptickém vyvrácení údajů nové vlny UFO se objevil na portálu Phys.org. Uvádí se v něm, že počet hlášených pozorování UFO se zvýšil kvůli pandemii koróny. Vše je tedy z nemalé části založeno na sociálních faktorech a chybné interpretaci satelitů Starlink. Jedním z důsledků bylo, že si mnoho lidí myslelo, že viděli UFO - případ vyřešen. Tato představa byla krátce nato podrobena zkoušce, protože se například objevil nový videoklip UFO, který mohl být natočen z letadla ve velké výšce. Jedná se o křišťálově čistý záběr pevného neidentifikovaného létajícího objektu, který pořídila Valentina Rueda Velez z Kolumbie, když prolétal kolem okna jejího kokpitu. Jedná se bezpochyby o kovový talíř ve tvaru disku a snímek byl od té doby hojně analyzován a komentován na sociálních sítích.

O několik dní později se ukázalo, že snímek skutečně pořídil pilot letu, který se jmenoval Jorge A. Arteaga. Podle jeho hodnocení nebyl neznámý létající objekt balonem, dronem ani žádným jiným letadlem známým v letectví. Toto jím natočené video UFO, které se od té doby stalo slavným, spontánně vyvolalo debaty a spekulace o povaze podivného objektu. Mexický ufolog Jaime Maussan mezitím potvrdil pravost nahrávky. Pilot Arteaga novinářům prozradil, že UFO nejprve nehybně viselo na jednom místě, přičemž on a jeho druhý pilot pozorovali přibližující se věc, když letěli z Mexika do USA. Rozhodli se změnit kurz, aby UFO sledovali, a tehdy vzniklo toto video. Je toto svědectví věrohodného pilota další indicií, že v naší atmosféře skutečně existují inteligentně řízené mimozemské létající objekty?