V Ostravě se opět sejdou opatrovníci „útulkáčků“

8/6 2023

Ostravský útulek zve všechny malé i velké milovníky psů k tradičnímu setkání „útulkáčků,“ zájemci se mohou podívat také přímo do prostor útulku. Zaměstnanci útulku připravili již XXIII. ročník setkání opatrovníků útulkových psů. Letošní akce se bude konat v neděli 11. června v útulku v Ostravě-Třebovicích.

V Ostravě se opět sejdou opatrovníci „útulkáčků“

Ilustrační foto. Autor: Lukáš Kaboň

Po slavnostním zahájení v 9.30 hodin budou následovat tradiční i netradiční soutěže a na vítěze čekají ceny. Pro kynologické týmy, tedy majitele a jejich čtyřnohé svěřence, jsou připraveny rozličné disciplíny. Soutěžit se bude třeba v tom, kdo přijde v nejlepší masce (pán i pes), útulkáčci budou hledat svou odměnu, další disciplíny nesou název nejbystřejší chlupáč, útulkový šikula či stezka statečných. Detailní program akce naleznou zájemci v odkazu https://utulek.ostrava.cz/index.php/xxlll-rocnik-setkani-opatrovniku-utulkovych-pejsku/. Lidé si však mohou útulek také prohlédnout v rámci Dne otevřených dveří a připraveny jsou rovněž soutěže pro děti.

V současnosti na své opatrovníky čeká v ostravském útulku 28 psů. Od roku 1998, kdy byl útulek založen, prostřednictvím ostravského útulku nalezlo svůj nový domov 11 263 psů. Na svěřence útulku myslí i dárci, mezi kterými dominují školy a mateřské školy, nicméně do útulku už zamířili také oslavenci, jež své narozeniny oslavili darováním dobrot pejskům. A v uplynulých letech, zejména v letním období, obdarovali útulek také novomanželé, kteří si ve svůj den svatební přáli místo dárků pro sebe dary pro útulek a ty pak věnovali našemu útulku. S dobrotami a potřebami pro psy letos již do útulku také zamířila první novomanželská dvojice. Tento mladý pár však poskytl též před téměř pěti lety nový domov fence Olince, o kterou se původně starali zaměstnanci útulku (detailněji viz web útulku). Všem podporovatelům, kteří na svěřence útulku myslí a v průběhu roku cílí k jeho pomyslným branám s pomocí, děkujeme. A pokud by o podpoře uvažovali i další dárci, aktuálně jsou žádané, a radost chlupáčům jistě udělají, masové konzervy, velké žvýkací kosti, sušená masíčka a piškoty. V útulku při venčení užijí také kvalitní vodítka či stopovačky.