Česky

Česky

English

menu
zavřít

Zlín Film Festival skončil. Zlatý střevíček převzala i Zlata Adamovská

8. 6. 2023

Aktuality

114

Zlín – 63. ročník Zlín Film Festivalu skončil. Letošní přehlídka filmů pro děti a mládež představila od 1. do 7. června celkem 132 soutěžních snímků. Zlatý střevíček si za nejlepší celovečerní film pro děti odnesli tvůrci německého snímku To je hustý, kámo. V kategorii filmů pro dospívající byl oceněn britský Svět podle Georgie a jako nejlepší celovečerní film pro mládež porota vybrala polsko-izraelsko-německý snímek Delegace. Společná mezinárodní porota dětí a dospělých pro krátký animovaný film ocenila polsko-francouzský film Krab.

Hned dvěma cenami ze Zlína se mohou pochlubit tvůrci norského filmu Titina, psí polárnice, švédského Forever a australského snímku Krajina uvnitř. Z české tvorby zabodoval studentský dokument Všechno v pořádku, brambory na řádku.

Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež získali Zlata Adamovská a Pavel Nový.

„Do kin na filmová představení zavítalo 23 tisíc diváků. Doprovodný program pak za celý týden přilákal na sto tisíc lidí,“ uvedla ředitelka festivalu Jarmila Záhorová. Letošní novinkou byl například seriál talk show Život je takovej, kde se osobnosti zpovídaly ze svých životních karambolů. 

Definitivní tečku za letošním ročníkem festivalu udělají od 13. do 15. čerevna Mikulovské ozvěny. Na 64. Zlín Film Festival, na němž se bude znovu v roli spolupořadatele podílet i město Zlín, se mohou návštěvníci těšit od čtvrtka 30. května do středy 5. června 2024. 

Podpora magistrátu bude podle nové smlouvy s pořadatelskou společností Filmfest trvat zatím do roku 2027.  „V případě zachování minimálně sedmidenní délky trvání festivalu předloží Rada města Zlína každoročně zastupitelům návrh na poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 8,5 milionu korun,“ upřesnil primátor Zlína Jiří Korec.

Město Zlín tak bude po celou dobu trvání smlouvy spolupořadatelem festivalu. Je důležité prodlužovat spolupráci, která funguje,“ doplnila náměstkyně primátora pro kulturu Martina Hladíková.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru