Chrudimské noviny Cesty se kříží pod sny. Barbora Myslikovjanová vystavuje v Pardubicích

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Cesty se kříží pod sny. Barbora Myslikovjanová vystavuje v Pardubicích

Chrudim – Kurátorka Martina Vítková pozvala do pardubického výstavního prostoru Art Space NOV pro někoho tajuplnou, ale hlavně talentovanou a mnohými obdivovanou malířku Barboru Myslikovjanovou. Ta se vrací do Pardubického kraje po necelých dvou letech, kdy vystavovala v Chrudimi v Galerii Art.

Nejnovější foto malířky z ateliéru.  Zdroj: Archiv B. M.

V roce 2021 vystavovala malířka Barbora Myslikovjanová i v chrudimské Galerii ART Luboše a Světlany Jelínkových pod názvem „Pohled dovnitř“ a nyní se do Pardubického kraje vrací díky pozvání známé kurátorky a historičky umění Martiny Vítkové v rámci jejího výstavního cyklu „Zevnitř ven“ v Art Space NOV na Pernštýnském náměstí, čp. 49.

Malířka Barbora Myslikovjanová.  Zdroj: Archiv B. M.

U Barbory Myslikovjanové se básnická tvorba prolíná s malířskou. „Součástí výstavy je audio doprovod mých básní,“ dodává malířka-básnířka s tajuplným úsměvem... Ne každý si chce na první pohled připustit, na jak závažný obsah její obrazy poukazují. Kdo ale zná její básně, ve spojitosti s nimi už nelze ani omylem pochybovat, na co upozorňuje. Název „Cesty se kříží pod sny“ si právě Martina Vítková vypůjčila z jedné Bářiny básně z roku 2006, kdy jí bylo 17.


Malířka Barbora Myslikovjanová okouzluje na výstavách svým pravdivým uměním, kdekoliv se objeví. Však taky o ní Patrik Šimon dokonce napsal publikaci Holčička z odvrácené strany noci s podtitulem Největší výtvarný talent umění 21. století.

Více o výstavě se můžete dozvědět přímo na vernisáži dnes od 18 hodin, ve sklepení domu čp. 49 na Pernštýnském náměstí. Obrazy budou k vidění až do 22. července, každou středu až sobotu od 14 do 18 hodin.

 

 

Petra Vintrlíková

Reklama