Sociální sítě
Nahoru

Naplánujte na letošní Den otců perfektní oslavu

Den matek je pevně zakořeněnou oslavou mateřství, svět ale nezapomíná ani na tatínky. V různých zemích připadá Den otců na různé dny. U nás, podobně jako ve většině států, je mu věnována třetí červnová neděle, letos tedy 18. červen. Oslavy Dne otců nabírají na popularitě, stále více lidí cítí, že i tatínci si svůj den rozhodně zaslouží.

Otci byli dříve vnímaní především jako hlavní živitelé rodiny. Zatímco se matky staraly o děti a domácnost, muži se věnovali práci a finančnímu zajištění rodiny. Tento stereotyp však poslední dobou bere za své a společnost prochází v tomto ohledu značnou změnou. Moderní otcové se čím dál více zapojují do rovnocenného rodičovství a stále častěji se angažují v péči o děti. Citové pouto mezi otci a dětmi je díky tomu silnější a předpokládá se tak, že Dni otců bude věnována čím dál větší pozornost. Oslavy nejsou omezeny pouze na období, kdy jsou děti malé, Den otců se může stát mimořádnou chvílí i pro dospělé potomky, kteří chtějí svému tátovi vyjádřit lásku, uznání a vděčnost. Máme pro vás tipy, jak nejlépe Den otců strávit a oslavit.

Dobrodružství v přírodě

Naplánujte pro vás a tátu lehký trek, kempování nebo vyrazte na kola. Vyberte si cíl, ke kterému máte oba vztah. Ovšem i samotná cesta může být cíl, jak se správně říká. Je příležitostí ke sblížení a vytváření vzpomínek, ke kterým se budete rádi vracet. Užijte si společně strávený čas i přísun dobrodružství zároveň.

Sportovní neděle

U pohybu zůstaňme, zorganizujte mezigenerační sportovní utkání. Zastřílejte si na koš, zahrajte si fotbal, protáhněte tělo na tenise, natrénujte odpaly na golfu. Zvyšte si pohybem hladinu endorfinů! A nebo nechte stoupnout adrenalin fanděním během zápasu vašeho oblíbeného sportovního klubu.

Přiložit ruku k dílu

Pusťte se do společného kutění, realizujte projekt, o kterém se ve vaší rodině už dlouho mluví. Může to být renovace nábytku, přestavba pokoje na tátovu pracovnu nebo vylepšení auta. Určitě se budete mít od táty co přiučit, jak to ostatně bylo vždycky.

To, že jídlo má schopnost spojovat lidi, je známá věc. Nezůstávejte jen u návštěvy oblíbené restaurace, oblékněte s tátou zástěry a pusťte se do přípravy dobrot. Najdete v rodinné kuchařce společného favorita, nebo se vrhnete do nových kulinárních výzev? Den u grilu nebo u sporáku vybízí k tomu zpříjemnit si vaření sklenkou něčeho dobrého. A není lepší volby než venezuelské legendy mezi rumy, rumu Diplomático Reserva Exclusiva.

Diplomático Reserva Exclusiva je blendem rumů starých až 12 let, který posbíral desítky medailí na prestižních rumových soutěžích. Je vyhledávaný pro svou lahodnou chuť, vyznačuje se jemným a komplexním profilem a dlouhým zakončením. Při nákupu na warehouse1.cz nebo v prodejně Warehouse#1 v pražském Karlíně k němu navíc dostanete jako dárek speciálně vytvořené párovací čokolády. Jejich jedinečné spojení s rumem Diplomático může korunovat celou vaši hostinu, ale představuje i dokonalý dárek pro vašeho tátu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.