U10 vyrazila na turnaj do Uherského Hradiště

5. 6. 2023
Redakce

O prvním červnovém víkendu vyrazila kategorie U10 na mezinárodní turnaj do Uherského Hradiště, kde je čekalo kromě krásného letního počasí, také několik zápasů na stadionu domácího Slovácka a také kvalitní soupeři.

Hned v základní skupině čekaly na opavské fotbalisty zajímaví soupeři, když se postupně utkali s Duklou Praha, slovenským Šamorínem, srbskou Vojvodinou Novi Sad a domácím Slováckem.

Na začátku turnaje se náš vběr střetl s Duklou Praha. Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém však kluci předvedli více odhodlání zvítězit. Další utkání proti Šamorínu pak bylo v režii našich hráčů. Velké množství šancí ale zůstalo neproměněných. Proti srbskému týmu si kluci vybrali opravdu hodně smolné okamžiky, kdy nastřelili tyčku, břevno a neproměnili pár samostatných nájezdů.

,,Musím říct, že v tomto zápase mě soupeř opravdu zklamal na celé čáře. Takový herní projev jsem dlouho neviděl. V posledním utkání základní skupiny proti domácímu Slovácku se až do posledního hvizdu jednalo o nesmírně vyrovnané utkání, ve kterém vyhrál šťastnější tým," podotkl jeden z trenérů René Klement.

,,Ve skupině jsme nakonec skončili na třetím místě a v dalším průběhu turnaje tak na náš čekalo družstvo Znojma. V tomto zápase naši borci podali moc pěkný výkon. Byli jsme silnější na míči a zaslouženě vyhráli. Musím říci, že v tomto utkání nás kluci mile překvapili. Poté následovalo poslední utkání o deváté místo, ve kterém jsme narazili na Spartu Brno. V normální hrací době jsme se rozešli smírně, v pokutových kopech pak byl statnější tým z Brna a my tak nakonec turnaj zakončili na desátém místě," uvedl jeden z trenérů.

,,Kluci si zaslouží velkou pochvalu. Po celou dobu turnaje předváděli pěkné výkony. Škoda jen zápasu proti Vojvodině, ve kterém se nehrál moc fotbal a utkání se hodně kouskovalo. Tenhle zápas jsme měli zvládnout a kluci mohli hrát o vyšší příčky. Celkově musíme turnaj hodnotit jako velmi povedený, a to jak po stránce herní, tak i kvalitou turnaje a jeho skvěle zvládnuté organizace. Po obědě si kluci navíc mohli například vyzkoušet, v rámci dětského dne, velkou škálu sportovních disciplín, čehož většina s nadšením využila. V neposlední řadě pak patří velký dík rodičům, kteří kluky podporovali a povzbuzovali po celý den," dodal Klement.

Celkově zakončila kategorie U10 turnaj na desátém místě z dvaceti týmů. Turnaj ovládl Slovan Bratislava, který ve finále udolal další slovenský tým z Trnavy.

Základní skupina:

SFC Opava - Dukla Praha 1:0 (Klement)

SFC Opava - Šamorín 2:1 (Nahodil, Dušek)

SFC Opava - Vojvodina Novi Sad 0:1

SFC Opava - Slovácko 1:2 (Dušek)

O umístění:

SFC Opava - Znojmo 1:0 (Klement)

SFC Opava - Sparta Brno 1:1 (2:3 pen.) (Klement)

Bilance: 3 - 1 - 2

Skóre: 6:5

Střelci: 3x Klement , 2x Dušek, 1x Nahodil

Soupiska SFC: Miketa, Gavenda, Klement, Peterek, Dušek, Montag, Kurka, Čunta, Nahodil, Quis

Trenéři: Kramář, Klement


sdílet