Blades před návratem do Premier League spouštějí přestavbu, loučí se i s legendami

Podle kursů anglických sázkových kanceláří mají padesátiprocentní šanci, že jeden rok bude v jejich případě maximální délka zkušenosti v nejvyšší soutěži. Nižší šance než Sheffieldu United na záchranu dávají bookmakeři jen Lutonu.  

Blades před návratem do Premier League spouštějí přestavbu, loučí se i s legendami

Sheffield United před svým návratem do Premier League uvolnil hned několik hráčů prvního týmu a zbavil se několika opor, které Blades pomohly do nejvyšší soutěže. Souboje s Manchesterem City, Arsenalem nebo Liverpoolem tak nevyzkouší třeba klubová legenda a dosavadní kapitán Billy Sharp, který v sedmatřiceti letech patřil mezi nejzkušenější hráče kádru manažera Paula Heckingbottoma, dalšími odchozivšími jsou obránci Jack O'Connell a Enda Stevens a atmosféru nejvyšší soutěže nevyzkouší ani záložník Kyron Gordon.

Podle Heckingbottoma Blades, kteří se do nejvyšší soutěže kvalifikovali přímo, když v Championshipu skončili na druhém místě za Burnley, potřebují značně posílit, aby měli šanci hrát v nejvyšší soutěži důstojnou roli. Zároveň nicméně bude klub podle prohlášení vých vedoucích představitelů dbát na udržitelné financování, takže žádné řeckými fondy krmené nákupní orgie jako loni v případě Nottinghamu, který přivedl patnáct nových hráčů za více než 180 milionů liber fanoušci čekat nemají.

Na přestupovém trhu se tak Blades zatím chovají spíš defenzivně a podle všeho hledají, kde za levno koupit hráče s relevantní zkušeností s fotbalem v Premier League. V jejich hledáčku tak podle informací médií v tuto chvíli uvízl pětatřicetiletý skotský záložník James McArthur, který po skončení smlouvy opoušti Crystal Palace. Deník The Sun zase uvádí, že Sheffield United usiluje také o Lewise O'Briena z Nottinghamu Forest. Čtyřiadvacetiletý hráč je zapůjčen v DC United v MLS, ale v červenci se vrátí do Forestu a bude k dispozici na přestup.