Trénink s odporovou gumou

08.06.2023 | Trénink

Posilovací gumy jsou efektivní a cenově dostupný způsob, jak procvičit celé tělo. Ať už jste začátečník nebo pokročilý fitness nadšenec, odporové gumy vám mohou pomoci dosáhnout vašich cílů. Jaké jsou výhody jejich používání a jak správně na to?

Proč cvičit s odporovými gumami

Odporové gumy jsou v podstatě velká guma, kterou využijete na různá cvičení. Vyrábějí se v různých úrovních pokročilosti cvičence, od lehkých po těžké. V závislosti na cvičení, které děláte, můžete změnit úroveň odporu, aby byl váš trénink náročnější. Odporové gumy jsou skvělé pro všechny fitness úrovně, protože jsou lehké a snadno se skladují. Jsou také skvělým způsobem, jak se zaměřit na konkrétní svalové skupiny. (1)

Pokud chcete například zpevnit své paže, můžete použít odporovou gumu k procvičení bicepsů a tricepsů podobně jako s činkou. Můžete je také použít pro protahování, posilování středu těla a k balančním cvičením. Navíc je můžete použít kdekoli. Díky tomu jsou skvělé na cesty, protože je můžete snadno zabalit a vzít s sebou. Odporové gumy jsou také neuvěřitelně univerzální. Můžete je použít k provádění široké škály cviků, od horní části těla až po spodní část těla. (2)

Můžete je také použít jak pro silový trénink, tak pro kardio cvičení. Navíc jsou velmi cenově dostupné. Obvykle stojí několik stovek korun, což z nich dělá ideální volbu pro ty, kteří mají nižší rozpočet pro domácí posilovnu. (3)

Pro jaké cviky se hodí

Odporové gumy jsou jedním z nejuniverzálnějších cvičebních pomůcek, které můžete vlastnit. Jsou levné, lehké a lze je použít pro různé cviky zaměřené na všechny oblasti vašeho těla. Jednou z největších výhod použití odporových pásů je, že je lze použít kdekoli. Jsou ideální pro domácí cvičení, nebo když cestujete a nemáte přístup do posilovny. (4)

Existuje nespočet cviků, které můžete dělat s odporovou gumou. Dá se s nimi procvičit biceps i triceps podobně jako s činkou, prsní svaly, břišní svaly a další partie. Někteří lidé používají odporové gumy při silovém tréninku, kdy si k váze naložené na ose přidají ještě odpor těchto gum, které obvykle za něco zaháknou a stíží si tak samotný pohyb. Lze je také využít pro zvýšení flexibility a mobility při protažení. Jsou skvělé pro dynamický strečink a zahřátí, stejně jako pro strečink po tréninku. (5)

Zdroje: (1) www.menshealth.com/uk/building-muscle/a35780573/best-resistance-band-exercises/, (2) www.menshealth.com/uk/building-muscle/a35780573/best-resistance-band-exercises/, (3) www.menshealth.com/uk/building-muscle/a35780573/best-resistance-band-exercises/, (4) www.menshealth.com/uk/building-muscle/a35780573/best-resistance-band-exercises/, (5) www.menshealth.com/uk/building-muscle/a35780573/best-resistance-band-exercises/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat