Zvířata, která jsou v reálu MEGA větší než v TV

červen

8

2023

Zvířata, která jsou v reálu MEGA větší než v TV

| 2023-06-08T07:27:58+00:00 8. červen 2023 | #zajímavosti#bichos |

Orlí spáry - to nechceš

Orlí pařáty jsou v reálu neskutečně dlouhé s dápy jako lodní háky. Jak jinak, jsou určeny k chytání kořisti. Jen samotný dráp má okolo šesti centimetrů a trenéři musí nosit speciální rukavice, protože drápy jsou tak ostré, že lidskou kůži propíchnou jako nic. Pokud vám tyto spáry připomněly končetiny dinosaurů, nemýlíte se, protože ptáci pocházejí z druhu dinosaurů zvaných teropodi.

Já se jen přitulím

Rypouš sloní je obrovská šelma z čeledi tuleňovitých. Tento konkrétní macek se jmenuje Minazo a žil v japonském akváriu Enoshima. Rapouši mají silnou vrstvu tuku, která je v drsném podnebí drží v teple. A podobně jako někteří lidé, v období páření jsou velmi agresivní. Ve volné přírodě mají samci často mnoho jizev jako památku na bitky s jinými samci.

Jen hlava bizona je velká jako vy

Tento konkrétní samec bizona, který prodělává veterinární vyšetření, váží neuvěřitelných 1360 kg. To je zhruba Škoda Superb. Jen hlava bizona váží stovky kilogramů a je velká jako dospělý člověk! Stádo bizonů, v dobách kdy migrovaly po USA, muselo být jako lavina. O to více se musí ocenit odvaha původních obyvatel Severní Ameriky, kteří nedisponovali střelným prachem a lovili jen pomocí kopí nebo navádění stáda k pádu z útesu.

Los je dvakrát větší než auto

Pokud zrovna nežijete v oblastech, kde se losi běžně vyskytují, nikdy nedoceníte jak neskutečně jsou losi velcí. Jsou největším druhem z čeledi jelenovitých a poznáte je okamžitě podle paroží. Jsou to mírumilovná zvířata, která se navzdory své velikosti jen zřídka stávají agresivními, ale vyplatí se jim jít z cesty.

Parohy mají pouze losí samci a ty se každým rokem zvětšují. Tato mohutná zvířata se vyskytují hlavně v Kanadě a jsou oficiálním státním zvířetem státu Maine.

Krokouš vysoko nad hladinou

Ruce a nohy do lodi! Mohli byste o ně přijít. Tento krokodýl dostal jméno Brutus a nebyl svou velikostí ojedinělý. Všimli jste si že mu chybí přední noha? Přišel o ni v boji, rozdal si to na férovku se žralokem! A není divu že si na něj troufl, jedna jeho čelist je velká jako lidská pěst.

A to byl sladkovodní krokodýl, to krokodýli mořští (na fotce z akvária), kteří jsou nejagresivnějšími druhy krokodýlů na světě, dorůstají délky šesti metrů a váží kolem dvou tun. Tyto monstra vážně ve vodě potkat nechcete. Mají nejsilnější kousnutí ze všech žijících zvířat a je známo, že krokodýl mořský běžně útočí i na člověka.

 

 

Images by phil500, hootersbutwithcats, afriendlyuncle, In-Jail-Out-Soon

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.