DSZO chystá na sobotu den otevřených dveří. Do ulic Zlína opět vyjedou historická vozidla

Ilustrační foto
ZLÍN – Už tuto sobotu 10. června se ve vozovém depu na Podvesné XVII uskuteční oblíbený den otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Při této příležitosti vyjedou do ulic také historická vozidla, která budou cestující mezi vozovnou a centrem města a také k sídlu hasičů v Přílucké ulici přepravovat zdarma.

Ladíme poslední detaily programu, aby bylo na sobotní den otevřených dveří vše připraveno. Na své si u nás přijdou určitě děti i dospělí,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Ondřej Vašulka.

Nyní už můžeme zveřejnit i jízdní řády mimořádných linek a také upřesnit historická vozidla, která u nás budou v sobotu k vidění nebo přímo ke svezení,“ řekl vedoucí údržby Josef Polách.

Z domácích vozidel to bude trolejbus 9 Tr s vlečkou Jelcz PO-1E, trolejbus 14 Tr a autobusy ŠM 11 a Š 706 RTO s vlečkou Karosa B 40. Z Technického muzea v Brně bude k příležitosti dne otevřených dveří zapůjčen trolejbus Škoda T 11, autobus Ikarus 280 a autobus Karosa B 732.20.

Historická vozidla MHD na zvláštní lince od vozovny na Podvesné XVII po třídě 2. května, Dlouhé, třídě Tomáše Bati až na točnu Antonínova budou jezdit v půlhodinovém intervalu. Autobus z vozovny k sídlu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v Přílucké ulici, kde bude probíhat rovněž den otevřených dveří, bude jezdit jednou za hodinu,“ upřesnil tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota s tím, že obě linky budou pro cestující bezplatné, stejně jako vstup do areálu vozového depa DSZO.

Dne otevřených dveří se každoročně účastní několik tisíc návštěvníků ze Zlína, Otrokovic, ale i ze vzdálenějších míst. „Všechny srdečně zvu a věřím, že u nás lidé stráví příjemný den, poučí se, pobaví a jistě i občerství,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x