Prostreno.cz

Na otravné mravence platí starý dobrý zázvor

Dobře známý mravenec je běžným obyvatelem zahrad, měst a domácností. Skvěle snáší suchá i vlhká místa, ovšem vůbec se nenechává ovlivňovat ani intenzitou slunečního záření. Co když vám tak trochu leze na nervy a chcete se ho zbavit? Jde to i bez chemických pastí, použijte zázvor!

V každé drogerii jsou k mání nástrahy na hubení mravenců, které se běžně používají jak v komerčních prostorách, tak i domácnostech – včetně kuchyní. Past má obvykle podobu hliníkové konzervy, ve které jsou umístěny pro hmyz velmi lákavé a chutné látky na bázi cukru. I když mravenec může nést více než trojnásobek své vlastní tělesné hmotnosti, podobnou léčku nepřežije. Nestojí za to zbavit se ho šetrněji? Jeden nákup v potravinách postačí!

Vytrvalá bylina s mocnými účinky

Ano, je to tak. Mravencům nevoní zázvor. Odpuzuje je jeho silná vůně a chuť. Je to tedy takový účinný přírodní repelent. Vezměte kořen zázvoru a nožem ho nakrájejte na plátky. Ty rozmístěte všude, kde mravence uvidíte. Blízko otvorů, ze kterých vylézají, pod okny, v různých mezerách. Po několika dnech (při pokojové teplotě) zázvor seschne nebo zplesniví. Přesvědčte se, zda ještě skutečně potřebujete postup opakovat, třeba to již nebude nutné. A pozor, pokud po ruce nemáte zázvor čerstvý, použijte sušený zázvorový prášek. A nejen ten. Můžete ho totiž zkombinovat i s česnekem, který taktéž mravenci neopěvují.

Další koření z kuchyně

Vezměte hrst zázvoru, hrst česneku, 1/2 šálku vody, prázdnou lahev s rozprašovačem a malý trychtýř. Zázvor, česnek a vodu promixujte. (Když bude příliš hustá, přidejte víc vody). S pomocí trychtýře směs přelijte do prázdné lahve a roztok pravidelně aplikujte kolem otvorů a rizikových oblastí. Pochopitelně si počínejte tak, aby se vám nedostal do očí, popřípadě aby poblíž nestál nějaký domácí mazlíček. V případě nouze obličej opláchněte studenou vodou. Pro jistotu podnikněte i další opatření.

Svůj domov pravidelně vysávejte, utírejte kuchyňský kout od sladkých šťáv a dalších lákadel, na trávníku nenechávejte žádné zbytky potravin, veškeré jídlo skladujte ve vzduchotěsných nádobách, zároveň opravte praskliny, díry a mezery kolem domu. Pravidelně umývejte popelnice a v případě, že je váš domov mravenci dlouhodobě a silně zamořený, požádejte o pomoc odborníka.

Zdroje: www.cdu.herdin.ph/index.php?view=research&cid=71417 - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat