Co potěší každého chlapce? Kreativní tipy na dárky pro kluky

Když přemýšlíte o tom, jaký dárek zaručeně potěší kluka, zohledněte jeho zájmy a věkovou skupinu. Pokud dotyčného důvěrně znáte, zřejmě vám hledání perfektního dárečku nebude dělat potíže. Ale kdo ví – preference a záliby se rychle mění a někdy má problém s výběrem dárku i všímavý rodič. Pro jistotou jsme pro vás sestavili seznam tzv „zaručených“ tipů, s nimiž u obdarovaného téměř jistě uspějete.

 

Stavebnice a konstrukční sady

Většinu kluků, a to bez ohledu na věk, baví stavění. Stavebnice nabízí zábavu na spoustu hodin a umožňují rozvoj kreativity a logického myšlení. Samozřejmě existuje také mnoho dalších značek stavebnic, které se liší koncepcí i materiálem. K mání jsou kovové, magnetické, dřevěné či elektronické sady – stačí vybrat tu správnou. Ale pokud si nevíte rady, držte se klasiky. LEGO je téměř vždy sázkou na jistotu.

Autíčka Hot Wheels

Angličáky všeho druhu si drží popularitu po celé generace. A i nyní jsou mezi chlapci oblíbená nadupaná autíčka a dechberoucí závodní dráhy. A je to právě Hot Wheels je značka, která je již dlouho známá pro své detailně zpracované modely aut a zábavné závodní tratě. Zalovte mezi rozličnými autíčky a sběratelskými sadami – třeba na motivy známé série Fast & Furious. No a taková Hot Wheels autodráha se bude vyjímat v každém chlapeckém pokoji. V každém případě jde nejen o zábavný dárek, ale také typ hračky podporují kreativitu a fantazii.

Autíčka pro děti, a to nejen značky Hot Wheels, ale také neméně oblíbené modely Matchbox, Monster Jam či Disney Cars, najdete v e-shopu prokonzole.cz.

Sportovní vybavení

Pokud je váš chlapec zapálený pro sport, jednoduchá rada zní: udělejte mu radost zbrusu novým sportovním vybavením. Ať už jde o nový značkový fotbalový míč, kvalitní boty na basket, branky na domácí trénování florbalu nebo třeba vytoužený skateboard, cíl určitě neminete. Hlavní je vybrat dárek, který souvisí s jeho oblíbeným sportem. No a pokud se zatím žádné sportovní aktivitě neoddává, nenápadně se ho zeptejte. Třeba se vám ho podaří správně nasměrovat – v dnešní době přesycené digitální zábavou je motivování k pohybu důležitější než kdy před tím.

Kreativní sety a umělecké potřeby

Že je tvůrčí činnost hlavně pro holky? Chyba lávky. Mnoho chlapců jeví o umění také zájem. Sety na malování, modelování či kreslení nejenže rozvíjejí umělecké dovednosti, ale především zajistí pořádnou porci zábavy. Stačí se trochu porozhlédnout – na trhu je nyní neobyčejně široká škála uměleckých potřeb a setů, které jsou vhodné pro různé věkové skupiny.

Elektronické hračky a gadgety

Máte doma technologického nadšence? Elektronické hračky, jako jsou například stavebnice s elektronickými součástkami, sety na jednoduché programování a interaktivní hračky, představují další skvělý způsob, jak chlapce seznámit se základními technickými principy a ještě více podpořit jeho zájem o vědu.

Hlavně nezapomeňte výběru dárků přizpůsobit zájmům a věku. Cílem je vybrat takový dárek, který bude odpovídat preferencím dotyčného a bude ho dlouho bavit.

Comments

comments

Vyhledat