Festival Cirkulum, MichalFest, slavnosti zahrad... Vyberte si z našich tipů

8. červen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Cirkulum

Veselo je už od středy v areálu Slezskoostravského hradu. Sjeli se tam totiž novodobí cirkusáci a pouliční umělci v rámci festivalu Cirkulum. Svým uměním vás budou bavit na různých scénách i v pátek, v sobotu a v neděli.

Čtěte také

Páteční program začíná v 14:30 vystoupením námořnického akrobatického dua z Venezuely, které si říká Zaperoco Circus. Postupně se pak mj. představí Balaton 1982, Duo piú o meno, Asphalt Theatre a řada dalších. V sobotu a v neděli začíná program už dopoledne v 10:00.

Určitě doporučujeme nevynechat Herniště, což je místo, kde budete pokoušet svou motoriku, postřeh, logiku a přesnost. Podobné místo je i Zkus cirkus. Podrobnosti o jednotlivých scénách i umělcích najdete na webu cirkulum.cz.

Městské slavnosti ve Vrbně p. P.
Ve Vrbně pod Pradědem se konají dvoudenní městské slavnosti. Páteční program vypukne ve 14 hodin v Jesenické ulici. Zazpívá mimo jiné Anna K či kapela Citron. V sobotu se pak Vrbenští mohou bavit už od 11:30. 

Slezská muzejní noc
V Opavě se v pátek uskuteční Slezská muzejní noc. Navštívit jednotlivé budovy muzea, Dům umění, Švédskou kapli, klub Kupé či vystoupat na Hlásku můžete od 17 do 22 hodin.

26. Mezinárodní folklorní festival
Ve Frýdku-Místku naplno kraluje folklor. V rámci festivalu se na Roztančeném náměstí Svobody představí třeba soubory Gruzie, Moldavska či Kostariky. V pátek je začátek programu v 14:45, v sobotu pak už v 8:45. Podrobnosti o akci najdete na webu folklornifestivalfm.cz.

MichalFest

MichalFest je dvoudenní multižánrový festival odehrávající se v areálu Dolu Michal v Ostravě-Michálkovicích. Páteční program otevře v 15:00 Světlo, pak se na pódiu objeví například Eddie Stoilow, YO YO Band, Rednex či Circus Problem. Sobotní program zahájí vystoupení Kataríny Knechtové, začátek je v 13:40. Mezi sobotními účinikujícími nechybí Dolls in the Factory, Jablkoň, Kaczi, nebo Janek Ledecký. O půlnoci pak festival zakončí Smola a Hrušky. Více o festivalu najdete na webu michalfest.cz.

Písničkářka Kaczi na Folkovém kolotoči 2022

Myslivci na Sovinci
Hrad Sovinec patří o tomto víkendu myslivcům. Ti totiž návštěvníkům nechají nahlédnout do své činnosti, ať už ochrany přírody, sokolnictví, či myslivecké kynologii. Sovinec je otevřen od 9 do 18 hodin.

Archeopark
A ještě pozvání do Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře, kde se v sobotu mezi 9. a 16. hodinou můžete seznámit se starými řemesly, jako je třeba zpracování a spřádání kopřivy, plstění či drátování.

Slavnosti zahrad 

Zámek Raduň v sobotu pořádá Slavnosti zahrad. Letos hlavní roli v nich hrají kosatce a pivoňky. Na prohlídky zámecké oranžerie a zahrad jste zváni mezi 14. a 18. hodinou.

Krásnými květinovými aranžmá, konkrétně z lilií, je pak vyzdoben i zámek Nová Horka. V sobotu vás navíc v průběhu dne provede zámkem autor aranží, přední český florista, Slávek Rabušic.

V Bruntále v rámci Dne otevřených zahrad se v neděli můžete vydat na komentované prohlídky zámecké zahrady. Mezi 13. a 16. hodinou vás tam navíc budou čekat i lidé ze záchranné stanice s dravými ptáky.

A konečně v Příboře se v neděli v rámci Víkendu otevřených zahrad bude konat módní přehlídka a swingový koncert. Začátek je v 15 hodin v Piaristické zahradě.

Lilie hýří barvami

Odpoledne s tátou
Blížící se svátek otců můžete v neděli oslavit v Karviné. Odpoledne s tátou bude plné nebezpečných aktivit, jako řezání dřeva, střelba či plavba lodí. Zváni jste na 14. hodinu do Parku Boženy Němcové.

Veteráni v Avionu
Nablýskaní veteráni na čtyřech kolech si v neděli dají sraz v prostoru Avion Shopiing Parku v Ostravě. Program je přichystán mezi 9. a 17. hodinou.

Tři mušketýři v amfiteátru DK Poklad
A ještě pozvání do amfiteátru Domu kultury Poklad v Ostravě Porubě. Dnes se tam hraje muzikál Tři mušketýři. Začátek představení je o půl deváté večer.

Spustit audio