Hlavní navigace

Jak na znak nekonečno snadno a rychle

Sdílet

 Autor: Depositphotos (úprava PCWorld)
Ležaté osmičce se už od nepaměti přezdívá nekonečno a nejčastěji se s ním můžete setkat v matematické oblasti, v menší míře pak v náboženské sféře nebo filosofii. Málokdo už ale ví, jak symbol nekonečno na klávesnici vlastně napsat. A přitom to není vůbec nic těžkého.

Nekonečno znak pomocí ASCII kódu

Pro zápis ∞ pomocí ASCII kódu budete potřebovat klávesnici s numerickým blokem. Pokud tuto podmínku splňujete, stačí stisknout a držet levý Alt + na numerickém bloku napsat číslo 8734. Dejte si však pozor, tato metoda nemusí správně fungovat na všech programech.

Jak napsat symbol nekonečno pomocí ASCII kódu

Autor: PCWorld

Jak napsat nekonečno ve Wordu a Excelu

Pokročilejší textové nebo tabulkové editory disponují vlastním nástrojem pro vkládání symbolů. Jedním takovým je i Microsoft Word či Excel. Pro vložení symbolu nekonečno stačí v hlavní liště v kategorii Vložení vyhledat pole Symboly a v seznamu najít tížený znak ∞.

Vložení → Symboly → ∞

Cloud24

Jak vložit znak nekonečno do Wordu

Autor: PCWorld

Jak vložit znak nekonečno do Excelu

Autor: PCWorld

Další možnosti vložení symbolu nekonečno

Samostatným nástrojem pro zobrazení všech znaků disponuje také samotný Windows. Pro otevření mapy znaků stačí otevřít hlavní nabídku Start a do vyhledávacího pole napsat Mapa znaků. Následně v otevřené aplikaci najít symbol nekonečno, případně zaškrtnout okénko Podrobné zobrazení a do pole Hledat napsat nekonečno.

Start → Mapa znaků → Podrobné zobrazení → Hledat → napsat nekonečno

Jak najít znak nekonečno v mapě znaků ve Windows

Autor: PCWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.