9. 6. 2023 06:09 − 2450× − 5

Na zdárný průběh Rallye Plzeň 2023 dohlíželo letos sluníčko

Třetí rok po sobě byla Lak Racing Rallye Plzeň zapsána do seriálu jednodenních podniků Rallysprint série a i tentokrát se vydařila.

Na jejím startu bylo celkem 108 posádek všech kategorií a tříd, mezi nimi i sedm německých dvojic v čele s tamním úřadujícím šampiónem Philipem Geipelem, kterého navigovala vynikající spolujezdkyně Katrin Becker. Ani tato sestava nestačila na Vojtěcha Štajfa s Františkem Rajnohou, kteří s vozem Škoda Fabia R5 o pár vteřinek vyhráli velký souboj o absolutní prvenství na soutěži a vystřídali tak na piedestalu Václava Pecha s Petrem Uhlem, kteří ovládli minulé dva ročníky. Z vozů s poháněnou jednou nápravou si letos vedli nejlépe Jan Dohnal a Ivo Vybíral s vozem Renault Clio Super1600, mezi historickými vozy byli nejrychlejší Otakar Zenkl a Zdeněk Omelka se Škodou Favorit.

Náročná soutěž se 75 kilometry rychlostních zkoušek si vyžádala daň v podobě velkého množství odstoupených posádek, žádná z nehod ale nebyla provázena zraněním. „Podle ohlasů se zdá, že se XVII. ročník Lak Racing Rallye Plzeň můžeme považovat za úspěšný, už i němečtí šampióni nám děkovali a slíbili, že za rok přijedou opět,“ usmívá se ředitel soutěže Jiří Hasman: „Letos nám navíc přálo i počasí, a tak bylo všechno jednodušší pro pořadatele i pro jezdce v závodních autech. Ale na pořadatele u trati, časoměřiče i na diváky naopak celý den pražilo sluníčko, to byla zase ta opačná strana mince. Byli ale všichni skvělí, všem musíme moc poděkovat za spolupráci a za ukázněnost, bez nich by se soutěž tolik nevyvedla. Všechny zveme na příští ročník a slibujeme, že opět v přípravách uděláme všechno pro jeho vysokou kvalitu!“

Komentářů celkem: 5
9. 6. 2023 06:38
1 0
Jak vůbec dopadlo "policejní focení" na DM Slatina na první RZ, má to pro parkující diváky nějaké důsledky?
9. 6. 2023 09:52
0 0
Pokud jsou západočeská benga stejně aktivní jako ta v okolí Zlína, tak si pište, že budete platit (moje osobní zkušenost). Jde to však přes příslušný úřad, v jehož katastru se přestupek stal, takže to chvíli potrvá.
9. 6. 2023 16:14
0 0
Původně napsal standak
Jak vůbec dopadlo "policejní focení" na DM Slatina na první RZ, má to pro parkující diváky nějaké důsledky?
Mě nějaký aktivní spoluobčan natočil a napráskal za nahřívání pneumatik. Dnes došla výzva k podání vysvětlení smajlík
9. 6. 2023 18:10
1 0
Napiš že si se vyhýbal zajíci a pak to půl kilometru dostával pod kontrolu smajlík
13. 6. 2023 06:59
0 0
Co vám budu vyprávět, pane kapitáne, to si takhle jedete, hledíte si svýho a najednou....zajíc....no nenaštvalo by vás to? Tak se mu uhnu, jako jasně, mám reflexy šumachra, ale on začne utíkat a kličkovat. No a aby do vás zezadu nenarazili, tak nebrzdím, ale snažím se ho objet. Tu zprava, tu zleva, no trvalo to pár kilometrů, než zajíc zdrhl do lesa, až se mi pneumatiky úplně roztopily. Vždyť já to dělal pro bezpečnost provozu, jasnéééé. smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!