Rebel Johnny Depp: Je mu 60 a začíná znovu!

Sám netuší, odkud přesně pochází jeho touha provokovat, ale bezpochyby to umí i v pozdním období své kariéry. Johnny Depp, slavný herec, se nebojí zapojit do kontroverzních situací, ačkoli přitom zůstává oblíbeným u diváků a je oceňován nejbláznivějšími režiséry. Je nezpochybnitelným symbolem hereckého umění své generace.

Seriál 21 Jump Street, který byl vysílán na americké stanici Fox, skutečně poskytl Johnny Deppovi možnost odstartovat svou hereckou kariéru a stal se z něj hvězdu 80. let. Přestože byl na začátku své kariéry relativně neznámý, ztvárnil v tomto seriálu roli nekonvenčního policisty v utajení a stal se idolem mnoha teenagerů té doby.

Johnny Depp však neměl vždy dobrý pocit z toho, že se stal ikonou a objevuje se na plakátech. Po mnoha letech se veřejně přiznal, že v té době bojoval s pocitem vyhoření, ale nemohl opustit seriál kvůli jeho obrovskému úspěchu. Jeho obraz mladého rebela ještě více posílil, když v roce 1993 hrál ve slavném hudebním videoklipu k hitu „Into The Great Wide Open“ od Toma Pettyho, vystupujíc v kožené bundě a na motocyklu.

Aby Johnny Depp zabránil opakování podobné zkušenosti jako se seriálem 21 Jump Street, začal pečlivě vybírat své role v následujících letech. Nezajímalo ho, zda bude film úspěšný či nikoliv, chtěl se soustředit na excentrické role a vyhnout se stereotypizaci. Možná to byl kalkul, ale tato strategie se mu vyplatila. 90. léta se stala zlatým obdobím Deppovy kariéry. Film Nůžkovoruký Edward znamenal začátek jeho výjimečně plodné a tvůrčí spolupráce s režisérem Timem Burtonem, který mu vytvářel postavy na míru.

článek pokračuje na další stránce….