Marjolen Wafula Nekesa - nejlepší střelkyně ligy!

Keňská fotbalistka a útočnice Slavie Marjolen Wafula Nekesa oslavila s týmem svůj první mistrovský titul a ve své první sezoně v české nejvyšší soutěži žen nastřílela 14 branek a stala se nejlepší střelkyní ligy! Na druhém místě se umístila Tereza Kožárová.

Získala jste svůj první titul v dresu Slavie, jaké byly oslavy a co se vám nejvíce líbilo?
„Vyhrát titul byl skvělý pocit, neslavila jsem šíleně a bláznivě, ale jsem šťastná, že jsme vyhráli. Nejvíc se mi líbilo naše týmové myšlení, titul jsme si zasloužili, protože v určitém okamžiku jsme byli po prohře ve druhém derby v těžké situaci, dokázali jsme to otočit, takže pracovat na něčem takovém a být za to odměněn, je vždy sladké.“

Sledovala tvoje rodina derby a předávání titulu na dálku?
„Moje rodina neměla možnost sledovat oslavy titulu kvůli časovému posunu, ale viděli pak videa a všechny obrázky.“

Vyhrála jste titul nejlepší střelkyně ligy, jste spokojená se svými výkony v sezoně a která branka je vaše nejoblíbenější?
„Nejprve bych chtěl poděkovat svým spoluhráčkám, protože bez nich bych na ocenění nedosáhla. Přestože jsem vyhrála, věřím, že mám vždycky na víc, nejsem se svým výkonem úplně spokojená, protože jsou momenty, které jsem mohla udělat lépe, a stále je co zlepšovat. Můj nejoblíbenější gól byl proti Slovácku v našem posledním zápase. Haleigh Stackpole mi nabídla perfektní přihrávku a já byla ve správné pozici, abych zakončila.“

Jak se Vám žije v Praze, navštívila jste centrum města a máte nějaké oblíbené místo nebo památku, ke které se stále vracíte?
„Zatím se mi v Praze líbí, nejsem úplně dobrodružný typ, ale podařilo se mi navštívit několik míst, centrum města a hrad, což je místo, které by mi nevadilo navštěvovat znovu a znovu.“

Jak se cítíte v týmu, pomáhá vám, že jsou v týmu další cizinky?
„V týmu se cítím skvěle a přítomnost dalších cizinek mi hodně pomáhá.“

Máte před sebou letní přestávku, jak ji budete trávit?
„Letní prázdniny budu trávit hlavně s rodinou v Keni a přípravou na další sezónu, na kterou se moc těším.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

dnes
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

dnes
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

dnes
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články