TOPlist

Messi bude hrát na Floridě. Na jeho tučné výplatě se bude podílet i Apple

Messi wikipedia
  • Fotbalový kouzelník bude po štaci v PSG hrát v americkém Miami
  • Tamní fotbalový klub vlastní David Beckham
  • Na Messiho výplatní pásce se bude podílet také Apple

Fotbalovým tématům se přeci jen na SMARTmanii příliš často nevěnujeme, pokud nejsou spojená s moderními technologiemi. To by za normálních okolností byl i přestup jednoho z nejlepších fotbalistů na světě, Lionela Messiho, do amerického klubu Inter Miami. Na rozdíl od řady jiných přestupů je tento přeci jen o něco málo zvláštní – vzhledem ke značným finančním nárokům se na vyplácení fotbalové megastar bude podílet nejen samotný klub vlastněný Davidem Beckhamem, ale také kalifornská společnost Apple.

Přesun Messiho do MLS je největší událostí v historii soutěže

Tamní liga Major League Soccer je totiž vysílána mimo jiné skrze Apple TV a jejich předplatné MLS Season Pass. Zájem o fotbal ve Spojených státech roste, přičemž se předpokládá, že příchod Messiho tento zájem ještě více posílí. To by pochopitelně mělo i nezanedbatelný pozitivní dopad na počet předplatitelů MLS Season Pass, z čehož má jistě Apple radost.

Kromě toho, že smlouva bude tou největší v 27leté historii soutěže, dostane argentinská hvězda také možnost spoluvlastnit klub a také ji čeká část příjmů z předplatného streamovací služby od Applu. Dá se tedy říci, že se Apple bude podílet na výplatě jednoho z největších sportovců této planety, alespoň podle informací ESPN. O jak velkou částku z příjmů se jedná, stanice neuvedla, nicméně jistě nepůjde o žádnou zanedbatelnou položku.



Messi wikipedia



Nepřehlédněte

Messi zbořil Instagram! Jeho fotka z MS v Kataru má nejvíce „lajků“ v historii

Pro Apple není MLS Season Pass jedinou sportovní aktivitou, ve které se aktivně angažuje. Ostatně vlajkovým seriálem Apple TV+ z fotbalového prostředí je oceňovaný Ted Lasso, který aktuálně zakončil svou třetí řadu. Ve Spojených státech lze rovněž skrze streamovací službu Applu sledovat i zápasy Major League Baseball a již delší dobu se spekuluje o tom, že gigant z Cupertina připravuje film z prostředí formule 1 s Bradem Pittem v hlavní roli. To je ostatně důvod, proč se v loňském roce objevil na závodech v Texasu samotný Tim Cook, jehož chabé mávání cílovou vlajkou se stalo virálním hitem.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku