Šumavští vlci
Všechny fotografie: Libuše Heulerová

Šumavští vlci

9. 6. 2023

U obce Srní v severní části Národního parku Šumava se nachází unikátní naučná stezka. U návštěvnického centra se tady nachází vlčí výběh, kolem nějž prochází Vlčí naučná stezka. 

Vlčí výběh má rozlohu asi 3 hektary a jeho středem prochází ve výšce 4 metrů nad zemí 300 metrů dlouhá lávka, ze které jsme bezpečně pozorovali vlky. Podél stezky jsou umístěné informační cedule, kde jsme si mohli přečíst zajímavosti o vlcích. 

Vlčí výběh v Srní je mezi všemi výběhy s vlky v Česku výjimečným prostředím, které tvoří starý smrkový les s jedlemi a skalnatým terénem. Ten připomíná přirozené životní prostředí vlků. Poslední volně žijící šumavský vlk byl zastřelen v roce 1874 nedaleko obce Lipka u Vimperka.

Měli jsme velké štěstí, že na stráni nad námi vykoukl jeden vlk ze skalního úkrytu a druhý byl schovaný za stromem. Cvakala jsem foťákem co to šlo, protože za chvíli oba seběhli pod lávkou na druhou stranu a tam nám zmizeli mezi stromy. A už jsme jim viděli jenom hřbety. Ještě jsme dobu čekali, jestli se ještě ukážou, ale marně. V současné době je ve výběhu devět zvířat. Bylo to krásný setkání. Moc fotek se mi nepodařilo vybrat.

příroda Šumava zvířata
Hodnocení:
(5 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.