9. 6. 2023 08:14 − 1818× − 0

Plzeňské stříbro bude něco stát

Jiří Hladík s Veronikou Teplou se na uplynulý víkend přesunuli do západních Čech na oblíbenou Rally Plzeň a rozhodně neměli na růžích ustláno.

„Náš mechanik mi volal v úterý večer s tím, že měl nehodu na motorce a do Plzně jet pochopitelně nemůže. Sehnat náhradníka se bohužel nepodařilo, ale alespoň jsme měli příslíbenou pomoc od mechanika, jezdce Patrika Silbera, za což velice děkujeme. Za vzdálené tankování musím poděkovat klukům ze Sparrow a mechanikům od Michala Srba.

Samotný závod měl podobný scénář, jako na Kopné. Jarda s Jindrou vedli a my jsme drželi druhé místo. Po první rundě se zdálo, že je situace ohledně pořadí vyřešená a rally proběhne v klidu, ale na přejezdu k RZ 6 se nám podařilo posadit auto na ližinu. Chtěl jsem zastavit na stejném místě, jako předtím, ale přes neposečenou trávu nebyla vidět betonová propust a malér byl na světě. Auto se podařilo vyprostit jenom díky snaze ostatních posádek a několika lidí z vozu, který nám zastavil na pomoc. Za toto velice děkujeme, protože bez nich bychom měli po závodě. Rád bych poděkoval všem jmenovitě, ale v tom zmatku si vybavuji pouze Jirku Strosse, Jindru Petra a tuším, ještě nějaké kluky z fiesty, takže pánové – palec nahoru všem.

To jsme ovšem ještě netušili, co nás čeká na RZ 7.

Na stejném místě, kde šel mimo trať Vena Kopáček, jsme měli velký problém i my, ale nám se naštěstí podařilo nastartovat, odjet a pokračovat v závodu. V první vesnici za stopkou jsme vyměnili kolo a zamířili na poslední měřený test. V cíli jsme měli radost z druhého místa a ještě hezčí bylo vidět naše plzeňské přátele s rodinou, kteří nám fandili na trati a přišli gratulovat na náměstí. Tím by se dalo naše plzeňské martyrium uzavřít, ale to ještě pořád nebyl trápení konec. Při nakládání auta na odtahovku jsem zjistil, že nám chybí katalyzátor, který je umístěný na konci výfuku. Vzhledem k tomu, že jsme zůstávali u našich kamarádů na chatě poblíž Plzně, tak jsme se v neděli vydali na trať katalyzátor hledat. Na místě incidentu bouhužel už nebyl, ale i díky ochotným místním lidem se ho podařilo najít. Hlavní zásluhu na jeho nalezení však mají pořadatelé, kterým mnohokrát děkujeme a vážíme si jejich snahy a poctivosti. Kdyby se katalyzátor nepodařilo nalézt, tak by to byla pro náš napjatý rozpočet další rána, protože oprava prostě bude něco stát a rozhodně nás to v letošní sezóně negativně ovlivní. V současné době už řešíme díly a opravu vozu, abychom mohli startovat na Rally Příbram.

Sluší se pochopitelně pogratulovat vítězům a říct na rovinu, že pokud se nezmění naše finanční podmínky k lepšímu, tak jim prostě nemůžeme stíhat. Ale taková je realita a každý má nějaké podmínky, za kterých závodí. My jsme si toho vědomi a i přesto šťastni, že můžeme vůbec jezdit a měřit síly i s ostatními soupeři. Za to patří obrovský dík všem našim partnerům včele se společností ATYKO spol. s r. o.

Držte nám prosím palce, ať se zase vidíme v Příbrami“.

Za Atyko Rally Team
Jiří Hladík

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!