Shakira se v kondici udržuje tancem a zdravým jídlem. Jednou za čas zhřeší kotletou

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Shakira
Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock

Kolumbijská zpěvačka Shakira se i ve svých 46 letech udržuje ve skvělé kondici. Mnoho lidí by jí možná její věk netiplo. Jak to ale dělá? Hudebnice má několik tipů, díky kterým je její postava stále dokonalá.

V roce 2013 server iDNES napsal, že pro Shakiru nebylo vůbec snadné shodit po porodu nabraná kila. Dnes by to ale nikdo neřekl. Zpěvačka vypadá skvěle, jak se ale svěřila pro zahraniční média, není to úplně zadarmo. Musí na sobě dost pracovat.

Pohyb jako základ

Když vyleze na pódium, předvádí fanouškům nejen zpěv, ale také to, že má tanec v krvi. Podle serveru Celeb Well je tancování jedním z typů pohybu, kterým se Shakira udržuje v kondici.

Během těhotenství navíc dělala zumbu, protože jiný druh tance byl v jejím stavu příliš komplikovaný. Díky tomu ale na pohyb nezanevřela a bylo pro ni pak snadné se vracet do starého režimu.

Shakira i dnes pravidelně posiluje. Minimálně šestkrát do týdne prý zpěvačka cvičí, její režim se ale mění podle toho, jakou má právě náplň práce nebo co ji čeká v následujících dnech. Když ví, že to budou náročnější vystoupení, dává si do těla méně, aby si více odpočinula.

Dbá na zdravý jídelníček

Shakira se soustředí především na vyváženou stravu. Miluje čerstvé potraviny, polotovary jsou podle ní největším zlem. Její strava zahrnuje především hodně bílkovin. Jedním z jejích oblíbených jídel jsou vajíčka s avokádem.

To ale neznamená, že si sem tam hudebnice nezahřeší. Miluje také sladké, dopřává si ho ale pouze jednou za čas. Podle serveru Jíme to má nejraději hořkou čokoládu. Co se týče masitých jídel, jednou za čas zhřeší vepřovou kotletou.

Zdroj: Celeb Well, iDNES, Jíme to

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články