HTC VIVE XR Elite Business Edition přináší podporu VIVE Business+

Profesionální edice špičkového XR headsetu nabídne flotilový management prostřednictvím MDM, režim Kiosek, vizuální odometrii pro ještě lepší navigaci v prostoru a mnoho dalších funkcí.

Praha, 7. června 2023 – Společnost HTC VIVE dnes představila profesionální verzi špičkového XR headsetu HTC VIVE XR Elite Business Edition, který nabídne celou sadu profesionálních funkcí a služeb. Výrobce tak činí ve chvíli, kdy predikce očekávají růst XR trhu do roku 2030 až na 345,9 miliard USD, čímž umožňuje podnikatelům i společnostem využít aktuálního trendu a začlenit pohlcující XR do jejich pracovních procesů.

Fakt, že XR snižuje náklady a zlepšuje výsledky v mnoha odvětvích přispívá k jeho rychlé adopci. Společnost CCS Insight proto předpokládá, že firemní zákazníci zakoupí 20 % ze všech XR zařízení prodaných v příštích 5 letech. Tento vývoj je nejvýraznější v oblasti vzdělávání, ve které virtuální a rozšířená realita přináší ohromující výsledky. Jak ukázala studie National Training Laboratory, retence vědomostí při VR výuce dosahuje až 75 %, což je ve srovnání s přednáškami (5 %) a četbou (10 %) obrovský nárůst.

Kromě jiných využití také partneři HTC VIVE často nasazovali XR v oblasti zdravotnického výcviku. Jeho benefity zaznamenaly i pracovníci nemocnic University College London i zdravotnická pracoviště společnosti ARuVR. Mezi ty nejvýznamnější patří:

  • 100% snížení rizika kontaminace při VR nácviku operací ve srovnání s účastí na reálných operacích, což chrání pacienty a zajišťuje bezpečnost operace
  • zvýšení kapacity výcviku
  • asynchronní výcvik – uživatelé mohou zažít pohlcující 3D simulaci i mimo výukové hodiny
  • úspora času a peněz na cestování a nulové emise uhlíku

Vyladěn pro profesionální nasazení

VIVE XR Elite Business Edition kombinuje lehký modulární XR headset s komplexní zárukou a službami pro firmy od společnosti HTC VIVE, díky kterým zlepšuje pohlcující zážitky celé organizaci. V rámci svého neustálého závazku poskytovat podnikům nejlepší hardwarovou podporu v oblasti XR přidal HTC VIVE do VIVE XR Elite další podporu a služby prostřednictvím aplikace VIVE Business+. Ta je založena na webovém rozhraní a umožňuje hromadnou správu vysokého počtu XR headsetů z jediného místa.

VIVE XR Elite Business Edition je vybaven vzdáleným sledováním stavu zařízení, umožňuje snadnou registraci do firemní flotily pomocí QR kódu, dávkovou konfigurací headsetu i nastavení správy uživatelů. Organizace tak mohou snadno svá zařízení obhospodařit z jakéhokoli místa na světě. Nechybí ani podpora MDM řešení od celosvětových lídrů. Již nyní VIVE XR Elite Business Edition spolupracuje s VMWare a mnoho dalších bude brzy následovat.

Kiosk Mode je ideální pro situace, jakými jsou veletrhy a školení, kdy umožní rychlé střídání velkého počtu uživatelů a zamezí jim omylem, nebo i záměrně opustit běžící aplikaci. Funkce Vizuální Odometrie pak zbaví společnosti nutnosti nastavovat hranice sledovaného prostoru pro každý headset zvlášť. Uživatelé se tak mohou okamžitě ponořit do pohlcujících zážitků, jen co si nasadí headset na hlavu. VIVE Business Warranty & Services navíc poskytuje nadstandardní podporu pro firemní organizace i delší záruky a přednostní servis.

Oblíbenost pohlcujícího vzdělávání je stále na vzestupu. Společnost PwC zjistila, že zaměstnanci absolvující trénink ve VR dokončují výcvik až čtyřikrát rychleji než studenti v učebnách a o polovinu rychleji než studenti e-learningu. Takový posun v efektivitě poskytuje zaměstnancům nový stupeň flexibility při rekvalifikaci na nové pozice a pracovní prostředí.

Další studie, která proběhla na Yale University School of Medicine zjistila, že chirurgové vycvičení v rámci VR byli o 29 % rychlejší než jejich tradičně vzdělávaní kolegové a zároveň při výkonech dělali až 6krát méně chyb. Například při disekci žlučníku prokázali absolventi VR výcviku výrazný náskok a rychlejší progres v dovednostech. U rezidentů, kteří tuto možnost neměli, byla 9x vyšší pravděpodobnost dočasné neschopnosti své dovednosti zdokonalit a 5x vyšší pravděpodobnost poranění žlučníku v průběhu operace.

Nasazení v praxi

VIVE má mnoho partnerů, kteří nasazují VIVE XR Elite jako firemní nástroj nové generace, který umožňuje nebývalé zážitky a již nyní pozorují vynikající výsledky.

„Podniková platforma ARuVR bezproblémově kombinuje rozšířenou realitu (AR) a virtuální realitu (VR), tak, aby umožnila firemním klientům snadno bez kódování vytvářet, využívat a spravovat XR aplikace. Společně s výkonným hardwarem VIVE XR Elite tak nyní může kdokoli spustit vzdělávací XR programy během několika dní,“ řekl Frank Furnari, generální ředitel a zakladatel ARuVR®.

„Inovativní virtuální kancelář společnosti Arthur ve spojení s headsetem HTC VIVE XR Elite redefinují způsob spolupráce různých firem a přinese nárůst jejich zisků v digitálním věku. Umožňují jim totiž snadno překonat omezení fyzických hranic a přijmout neomezené možnosti budoucnosti práce. Společně zprostředkováváme firemním týmům snadný pohyb v pohlcujících, plně přizpůsobitelných virtuálních světech. Usnadňujeme tak zvýšení produktivity, kreativity i dostupnost pracovního kontaktu,“ řekl Christoph Fleischmann, zakladatel a generální ředitel společnosti Arthur.

Hardware nové generace

Schopnost smíšené reality headsetu VIVE XR Elite umožňující barevný průhled do reálného světa otevírá vývojářům zcela nové obzory. Obzvláště v situacích, kdy uživatelé ocení možnost interakce s virtuálními i reálnými objekty zároveň – ideální pro spolupráci, vzdělávání, produktivitu a mnoho dalšího. Například návrh produktového designu je tak s VIVE XR Elite MR výrazně přirozenější a přesnější. Mimo jiné je tomu tak i proto, že do fyzického prostoru dokáže 3D modely přenést v měřítku 1:1 a tak nabízí i možnost realistické interakce.

Díky pohlcujícímu vzdělávání se společnosti Coca-Cola Bepensa podařilo dosáhnout 100% redukce rizikových situací při nácviku výrobních postupů a nácviku obsluhy velkých strojů a řízení nákladních vozidel. Výsledkem pak byl 75% nárůst efektivity trénovaných zaměstnanců a také 80% zvýšení jejich zájmu o výuku.

Dostupnost

VIVE XR Elite Business Edition s podporou VIVE Business+ je nyní k dispozici na stránkách https://business.vive.com/vive-xr-elite/.

O společnosti HTC VIVE

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a Valve, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Umožnil tak rozvoj VR technologie do podoby, v jaké ji známe dnes. Nové modely HTC VIVE Pro 2, VIVE Focus 3 a VIVE Flow, které na průkopnický headset navazují tak uživatele pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně, ať už se jedná o náročné hráče či profesionály.