Dnes Středa - zatazeno 10°C
Zítra Čtvrtek - polojasno 11°C
Středa 17. 4. 2024
Svátek má Rudolf
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Radním pro majetek v Praze 11 se stal opět Jiří Dohnal
Jiří Dohnal. Foto: praha.pirati.cz

Radním pro majetek v Praze 11 se stal opět Jiří Dohnal

Radním pro majetek v Praze 11 se opětovně stal Jiří Dohnal (Piráti), rozhodli o tom zastupitelé na svém jednání. Podpořilo ho 18 z 34 přítomných členů zastupitelstva, jeden byl nepřítomen. Dohnal byl na dubnovém zasedání na návrh opozice odvolán. Ve 35členném zastupitelstvu má koalice Hnutí pro Prahu 11 (HPP11), Pirátů a Prahy 11 Sobě těsnou většinu 18 hlasů.

Znovuzvolení Dohnala umožnilo doplnění zastupitelů koaličního HPP11. Novou zastupitelkou se na květnovém zasedání stala Martina Schikorová (HPP11) a nahradila tím dnes již bývalého koaličního zastupitele a senátora Ladislava Kose (HPP11), který podpořil právě tehdejší odvolání Dohnala, přičemž jeho hlas byl tak rozhodující.

Kose proto HPP11 na své členské schůzi vyloučilo a ten následně rezignoval na mandát zastupitele. Koalice se tak po Dohnalově odvolání rozpadla a rada byla doteď neúplná.

„Byť těsnou většinou jednoho hlasu, se mi podařilo domluvit takovou koalici, která myslím stojí za to, aby měla naději přežít," řekla starostka městské části a předkladatelka bodu Šárka Zdeňková (HPP11).

Řekla, že přesto, že po dubnovém zastupitelstvu sdělila, že se koalice rozpadla, je podle ní nyní možná náprava. „Celé je to o tom, abychom mohli nadále plnit volební program a programové prohlášení," dodala Zdeňková.

Dohnalovo opětovné zvolení kritizuje například opoziční zastupitel Martin Sedeke (ODS) nebo Jakub Lepš (TOP 09). Podle opozice byl totiž Dohnal z nějakého důvodu odvolán a tak nerozumí jeho opětovné volbě. Odvolání Dohnala z funkce radního pro majetek na dubnovém zasedání inicioval právě Sedeke kvůli jeho přístupu k projektu rekonstrukce bývalé ubytovny Sandra na Jižním městě.

Komunální volby v Praze 11 vyhrálo HPP11 s 11 mandáty v zastupitelstvu, které má 35 členů. Druhé skončilo ANO s deseti mandáty a třetí Společně – ODS a NK se čtyřmi zastupiteli.

Čtvrtá Praha 11 Sobě má čtyři mandáty, tři zastupitele na pátém místě získali Piráti a šestí jsou TOP 09, STAN se třemi mandáty. Praha 11 zahrnuje Chodov a Háje a podle Českého statistického úřadu má asi 73 000 obyvatel.


Autor: ČTK

Primátor Svoboda zavítal v rámci návštěv v městských částech také do Řep

29. března 2024 v 19:57

Jednání o hotových, rozestavěných, ale i plánovaných projektech tvořilo hlavní část programu primátora Prahy Bohuslava Svobody (ODS) během jeho návštěvy Prahy 17, kterou tvoří městská čtvrť Řepy. Setkání s představiteli místní radnice se uskutečnilo ve středu...

Zastupitelé Prahy 1 odvolali Čižinského z funkce předsedy Kontrolního výboru

13. března 2024 v 09:17

Pavla Čižinského (Praha 1 Sobě) z funkce předsedy Kontrolního výboru odvolalo na svém zasedání v úterý 12. března Zastupitelstvo Prahy 1. Návrh na odvolání podpořila většina 14 z celkem 27 zastupitelů. Důvodem jsou pochybení Čižinského v tzv. kauze Donlič. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí...

Premiér Fiala se setkal s exprezidentem USA Clintonem

11. března 2024 v 19:19

Premiér Petr Fiala se v pondělí 11. března setkal v Kramářově vile s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem. Mezi hlavní témata jednání patřila mezinárodní bezpečnostní situace, ruská agrese na Ukrajině, rozšiřování NATO a další zahraničně-politické výzvy....

Žofín bude hostit 14. zasedání zastupitelstva Prahy 1

10. března 2024 ve 20:25

V úterý 12. března proběhne od 10 hodin v reprezentační budově Žofín (Slovanský ostrov č. p. 226/2) v Malém sále 14. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 1. Dotazy a interpelace veřejnosti: 17:30 – 18:15 hod. (a dále od 20:00 – 20:45 hod., pokud do té doby nebude ukončeno...

Další články
Nahoru