Souboj titánů: Apple vs. Meta na poli VR

Zdroj: Depositphotos

Čas někdy dokáže běžet opravdu neuvěřitelnou rychlostí, to dokládá i další zasedání americké centrální banky, které je už příští týden. Dočkáme se po dlouhé době pauzy ve zvyšování úrokových sazeb? Jaké jsou argumenty pro a proti? A dojde ke zvýšení úrokových sazeb na červencovém zasedání? Podíváme se na aktuální situaci kolem trhu práce v USA a určíme si, který scénář je pravděpodobnější. Index S&P 500 zatím vesele putuje směrem k historickým maximům a veze se na vlně šílenství kolem umělé inteligence. Jsou investoři příliš optimističtí, nebo se žádná recese konat nebude?

Svou zásluhu na výkonu S&P 500 má rozhodně i Apple, který tento týden dosáhl na historické maximum. Apple po dlouhé době zveřejnil úplně nový produkt – VR brýle Vision Pro. Ty se pyšní spoustou zajímavých funkcí a také velmi tučnou cenovkou. Schyluje se tak k velmi zajímavému souboji Apple vs. Meta. Meta již do brýlí pro VR investovala obrovské částky a její brýle umí prakticky to stejné co ty od Apple, navíc jsou však výrazně levnější. Proč však nemusí Meta smutnit ani v případě, že Apple tento trh zcela ovládne?

Určitě jste zaznamenali také dění kolem kryptoměnových burz Binance a Coinbase. Tentokrát musíme dát kredit Jimu Cramerovi, který všem poradil, aby své peníze vytáhli z Binance. Investoři ho poslechli a za den tak z burzy odteklo 780 milionů dolarů. Stahují se tak nad těmito burzami mračna? Kdo vlastně na trhu zbyde? A o co přesně v žalobě šlo? Radost z toho musí mít rozhodně Sam Bankman Fried, jehož impérium padlo na dno i díky Binance. Podíváme se také na vývoj bitcoinu, který překvapivě v posledních hodinách posílil. Co za tím stálo? Dále pro vás máme jeden tip na zajímavou arbitráž a také levnou dovolenou. O co se jedná? To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním díle Investičního Mementa!

Investiční Memento: Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Toto v pořadí již 30. vydání Investičního Mementa.

Zdroj: Purple Trading, Bloomberg, Reuters 

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

Newsletter