QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na plzeňské radnici byli slavnostně oceněni dárci krve – FOTKY, VIDEO

09.06.2023 16:10

V tomto týdnu se v obřadní síni plzeňské radnice konalo slavnostní předávání plaket Prof. MUDr. Jana Janského za vícenásobné bezpříspěvkové dárcovství krve.

Předávání plaket ČČK_0623_ČČK (3)
Předávání plaket ČČK_0623_ČČK (3)Předávání plaket ČČK_0623_ČČK (4)Předávání plaket ČČK_0623_ČČK (2)Předávání plaket ČČK_0623_ČČK (5)

Slvnostního předání se konalo v úterý 6. června v Plzni. „Jsme moc rádi, že se slavnostní předání ocenění povedlo uskutečnit, poslední léta nám to vždy překazil covid," řekla ředitelka plzeňského oblastního spolku Českého červeného kříže Lada Brožová, která slavnostní událostí provedla.

Slavnostní předávání si nenechali ujít ani zástupci transfúzní stanice FN Plzeň, kteří spolu s ředitelkou ČČK předali medaile a drobné dárečky. „Děkujeme všem, kteří darují krev! Zachraňují tím životy!" dodává Lada Brožová.

Medaile prof. MUDr. Jana Janského jsou oceněním bezpříspěvkovým dárcům krve, pojmenované jsou právě po českém lékaři a psychiatrovi, který objevil čtvrtou krevní skupinu. Janského plakety se udělují v České republice i na Slovensku.

Darujte krev i vy! Informace týkající se darování krve naleznete zde.

Foto a video ČČK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24