Orientace ve vývoji, společné budování chytřejšího finančnictví: Huawei Cloud představuje Data Warehouse 3.0

Ve dnech 7. až 8. června proběhl v Šanghaji summit o inteligentních finančních službách Huawei Global Intelligent Finance Summit (HiFS) pod heslem "Navigate Change, Shaping Smarter Finance Together (Orientace ve vývoji, společné budování chytřejšího finančnictví)". Zhang Ping'an, výkonný ředitel společnosti Huawei a generální ředitel Huawei Cloud, zde globálně představil řešení Huawei Cloud Data Warehouse 3.0.

Huawei Cloud GaussDB(DWS) je cloudový datový sklad nové generace pro všechny možnosti využití. Rozšiřuje bezserverové funkce cloud native, zjednodušuje IT architekturu a umožňuje komukoli používat a analyzovat data se zaměřením na hloubkový průzkum nových podnikových scénářů.

Huawei Cloud GaussDB(DWS) buduje inteligentní jádro pro data s vysokou přidanou hodnotou

Cloudové technologie, včetně datových skladů, kontejnerů a mikroslužeb, se již od minulého desetiletí rychle vyvíjejí. Trendem je nyní technologie cloud native. Huawei Cloud GaussDB(DWS) využívá architekturu, která odděluje skladování, výpočty a správu. Na základě cloudově nativních funkcí lze výpočetní a úložné zdroje nezávisle škálovat pro naplnění potřeb podniků a zajištění stability služeb ve špičkách. Technologie distribuovaného zpracování Huawei Cloud umožňuje uživatelům provádět úlohy analýzy dat v blízkých uzlech a rychle reagovat na zpracování údajů.

Huawei Cloud GaussDB(DWS) výrazně zlepšuje výkon. Kromě tradičního paralelního zpracování na úrovni uzlů podporuje také paralelní zpracování na úrovni operátorů a pokynů. Zpracování údajů se výrazně zrychluje a umožňuje finančním společnostem včas poskytovat výkazy podle požadavků regulačních orgánů.

Na pomoc bankám s řešením stále rozmanitějších scénářů analýzy v éře datové inteligence poskytuje Huawei Cloud lakehouse řešení integrace. Platforma GaussDB(DWS) a cloudově nativní datové jezero MapReduce Service (MRS) jsou propojené, podporují mnoho typů dat a umožňují flexibilnější pravidla přístupu k nim. Datový sklad a datové jezero jsou integrované ve stejné architektuře, což společnostem umožňuje lépe zmapovat hodnotu svých údajů.

Nacházíme se v éře digitální ekonomiky. Velká data a umělá inteligence jsou hluboce integrovány a urychlují digitální modernizaci v celé řadě průmyslových odvětví. Platforma Huawei Cloud GaussDB(DWS) poskytuje možnosti pro sběr, zpracování, správu, analýzu a vizualizaci dat. Efektivní spolupráce mezi datovými a AI produkčními linkami umožňuje sériovou produkci a rychlý vývoj. Umělá inteligence rozšiřuje schopnost zpracování heterogenních dat a je hluboce propojená s aplikačními scénáři inteligentní analýzy dat, jako je například predikce, rozhodování a identifikace.

Huawei Cloud GaussDB(DWS) – lepší volba pro datové sklady ve finančnictví

William Dong, prezident Huawei Cloud Marketing, na summitu oficiálně představil platformu GaussDB(DWS) 7. června odpoledne v projevu nazvaném "Huawei Cloud: Leading Cloud Native for Agile and Smart Finance (Špička v cloud native pro agilní a inteligentní finanční služby)".

Pro banky a další finanční instituce představuje efektivita využívání dat a vývoje rozhodující aspekty jejich fungování. Platforma Huawei Cloud GaussDB(DWS) proto vychází z potřeb zákazníků. Její schopnosti byly prověřeny v projektech řady velkých bank s přísnými standardy a rozsáhlou činností. Do dnešního dne se pro Huawei Cloud GaussDB(DWS) rozhodlo deset předních čínských bank včetně China Merchants Bank (CMB) a Bank of Communications (BOC).

GaussDB(DWS) poskytuje robustní možnosti migrace. Banky CMB a BOC například prováděly migraci pracovní zátěže ze systému Teradata. Guangfa Bank (CGB) prováděla migraci pracovní zátěže ze systému Oracle Exadata. Banka China Everbright Bank pak dokonce z více produktů, jako například Greenplum a Teradata, přičemž centralizovala údaje z celé banky.

GaussDB(DWS) rovněž zaručuje vysokou úroveň bezpečnosti. Jako jediný datový sklad získala v Číně bezpečnostní certifikát Common Criteria. Zároveň je lídrem v oboru datových skladů. V září 2022 vydala společnost Huawei Cloud společně s Institutem pro finanční informace a technologie (Financial Information & Technology Institute, FITI), více než 10 bankami a dalšími partnery Bílou knihu o datových skladech pro finanční služby (Financial Data Warehouse White Paper) s cílem podpořit vývoj aplikací pro zpracování finančních dat.

Huawei Cloud GaussDB(DWS) urychluje inteligentní modernizaci

Datové sklady hrají v digitální ekonomice významnou roli. Platforma GaussDB(DWS) staví na více než 10 letech technologické akumulace a rozsáhlých zkušenostech z mnoha oborů. V budoucnu hodlá pokračovat ve vývoji a uplatňování technologií datových skladů, budování pevných základů pro zákazníky a podpoře podniků při využívání plné hodnoty jejich datových aktiv.

KONTAKT: Lavanda Wang, lavanda.wang@huawei.com

PROTEXT

Klíčová slova Čína-finance-internet-Huawei Cloud

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.