9. června 2023 • 18:00

Rekordní McDonald´s Cup: v akci 1908 škol, poprvé slavili tři vítězové

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svátek fotbalu opět předčil všechna očekávání. Největší turnaj pro základní školy McDonald´s Cup má za sebou již 24. ročník a opět se ukázalo, že jeho popularita nadále roste. Na akci se přihlásilo neuvěřitelných 1908 škol, tedy zhruba polovina všech škol z celé České republiky. 



Větší koncentraci mladých nadějí na jednom místě si v České republice lze jen těžko představit. Tradiční fotbalová akce pro české základní školy se už přes 20 let může těšit čím dál větší oblibě.

24. ročník turnaje, jehož titulárním partnerem je každoročně společnost McDonald´s ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR a Asociací školních sportovních klubů ČR, trhal rekordy. Díky účasti 1908 škol a 3147 týmů z Česka se do projektu letos zapojilo téměř 38 tisíc dětí.

Finále soutěže, do kterého se zapojilo celkem 38 tisíc dětí, mělo premiérově tři vítěze:

  • v kategorii A (1.-3. třída) zvítězila ZŠ Kbely z Prahy,
  • v kategorii B (4.-5. třída) ovládla ZŠ J. Šoupala v Ostravě
  • zlato v nové kategorii M vybojovaly ZŠ a MŠ Veselá ze Zlínského kraje.

Finále McDonald´s Cupu, které se odehrálo v Uherském Hradišti, si nenechala ujít také řada bývalých sportovců a dalších známých osobností. Bývalý vynikající fotbalista Pavel Horváth , někdejší hokejový brankář Roman Čechmánek, populární herec Jakub Kohák či známý šéfkuchař Přemek Forejt si také zahráli v rámci exhibičního utkání.      

„Dvoudenní finále McDonald’s Cupu bylo neuvěřitelným zážitkem. Děti, jejich učitelé, ale i fanoušci předváděli skvělé výkony a postarali se o vynikající atmosféru. Letos, díky nové kategorii pro malotřídní školy, máme historicky poprvé tři vítěze. Obrovskou radost pak mám i z toho, že ve všech vítězných týmech byli nejen nadějní fotbalisté, ale i fotbalistky,“ těšilo Lucii Poláčekovou, PR manažerku McDonald´s pro Česko a Slovensko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud