Čeští kajakáři ovládli Světový pohár v Troji. Prskavec zvítězil před druhým Přindišem, Hilgertová byla čtvrtá

Jiří Prskavec zvítězil v závodě Světového poháru kajakářů v pražské Troji. Olympijský vítěz na domácí trati porazil druhého Víta Přindiše o 88 setin. Do finálových bojů proklouzl i mladík Jakub Krejčí, který obsadil sedmé místo. Mezi ženami dominovala Australanka Jessica Foxová, nejlepší českou závodnicí v cíli byla čtvrtá Amálie Hilgertová.

Praha (Aktualizováno: 19:31 9. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec vyhrál závod Světového poháru kajakářů v pražské Troji

Jiří Prskavec vyhrál závod Světového poháru kajakářů v pražské Troji | Foto: Iva Roháčková

Jiří Prskavec stejně jako Foxová ovládl na umělém kanálu v Troji už i kvalifikaci a semifinále, v jízdě o medaile pak jako jediný zvládl trať pod 90 sekund a navázal na pražské triumfy z let 2015, 2016, 2019 a 2021. Přindiš s ním prohrál o 88 setin sekundy.

„Jezdil jsem skvělé, vyrovnané jízdy a měl jsem z toho dobrý pocit. Navíc ta poslední byla zatraceně těžká, protože jsem znal Vítkův čas a také proto, že pokud vede Čech a na startu je další Čech, tak je to hodně vyhecované. Každý na trati musí mít husinu, včetně mě. Je krásné to zvládnout,“ řekl po závodě Radiožurnálu Sport Jiří Prskavec.

České duo doplnil na stupních vítězů Ital Giovanni de Gennaro, který triumfoval v prvním letošním závodě Světového poháru v Augsburgu a tentokrát zaostal za Prskavcem o 1,15 sekundy. Krejčí si jako jediný z českých kajakářů připsal dotyk branky, bez něj by byl šestý.

Závod žen

Amálii Hilgertovou od medaile dělila 1,34 sekundy. Na trati se dopustila jednoho „šťouchu“ stejně jako bronzová Britka Mallory Franklinová a úřadující mistryně světa Ricarda Funková z Německa, jež na druhém místě zaostala za bezchybně jedoucí Foxovou o propastných 4,63 sekundy. Fišerová obdržela dvě dvousekundové penalizace, navíc chybovala a porazila pouze soupeřky, které neprojely jednu z branek.

jsu, rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme