Biohacking pomohl mnoha celebritám. Změnil životní styl Kim Kardashian nebo Hailey Bieber

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Biohacking
Zdroj: Shutterstock

V poslední době je biohacking poměrně často v médiích řešeným pojmem. Jde o způsob, jak porozumět lidskému tělu, a díky tomu změnit životní styl tak, aby se nám žilo lépe. Biohacking praktikuje také mnoho celebrit a některé s ním mají skvělé zkušenosti.

Biohacking je vlastně nějaký souhrn změn, které nám do života přinesou nový směr. Jde o druh experimentování se stravováním, cvičením, spánkovým režimem, zkrátka se vším, co se týká vlivu na naše zdraví, popisuje Forbes.

Spojte se s přírodou

Biohacking je založen hodně na propojení s přírodou. Lidé by se měli naučit nejen zdravě jíst a dodržovat spánkový režim, ale například také meditovat, chodit hodně na procházky, správně dýchat a komunikovat s přáteli.

Zároveň jde ale také o nějaké psychické uvědomění. Člověk by měl začít poslouchat tu správnou hudbu, vnímat svět pozitivně, být vděčný za každou příležitost a odpoutat se od negativních emocí. Některé části biohackingu tak nejsou snadné.

Co o něm říkají celebrity?

Biohackingu se věnuje celá řada celebrit. Z těch českých je to například Petra Němcová, která se nedávno na sociální síti svěřila, že cvičí, obklopuje se pozitivními lidmi a daleko více chodí do přírody.

„Jistý způsob, jak zlepšit náladu a vybudovat si s lidmi lepší vztahy, je naučit se říkat některé fráze. Patří k nim například omlouvám se, prosím, děkuji nebo miluji tě,“ vysvětluje.

Co se týče zahraničních celebrit, biohacking hodně pomáhá v současné době například bývalému hráči amerického fotbalu Tomu Bradymu. Ten podle serveru Marca pravidelně medituje, spí minimálně 8 hodin denně a dodržuje diety. Díky tomu byl prý na vrcholku své kariéry nezastavitelný.

K dalším celebritám, které se biohackingu někdy věnovaly nebo věnují, patří například Jack Dorsey, Kim Kardashian, Kendall Jenner nebo Hailey Bieber.

Zdroj: Eat This, Marca, Forbes, OnlyU, Instagram

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články