Zavřít reklamu

Před několika lety naskočila společnost Samsung na palubu online zálohování dat a představila svůj Samsung Cloud, který funguje napříč ekosystémem společnosti. Zhruba před pěti lety byla představena i webová verze, která uživatelům umožňovala zobrazovat obrázky, videa a další obsah z jejich smartphonu na počítači nebo notebooku. 

Funkce však byly postupně kráceny a může za to jediná věc – uzavření partnerství se společností Microsoft, která má svůj OneDrive. Už nyní, když tedy nastavujete nový telefon, vás automaticky směruje na zálohu fotografií právě na cloud Microsoftu. V zařízení jsou pak také předinstalované některé aplikace této společnosti, jako třeba Office. Samsung se nyní rozhodl přejít od svého Cloudu ke službě OneDrive v rámci širší strategie, která se snaží snížit náklady a zároveň nabídnout spotřebitelům přece jen více.

Samsung Cloud se tedy postupně vypíná a přechází na OneDrive. Nakonec byl také zveřejněn harmonogram, který přiblížil ukončení různých funkcí. Pokud máte v cloudu Samsungu nějaké důležité dokumenty nebo hudbu, měli byste tato data stáhnout nebo převést jinam. Uděláte tak v aplikaci nebo na webu. Podle oficiálního oznámení společnosti Samsung to už nebude od 23. července možné. Některé funkce, jako je ale zálohování kontaktů, synchronizace a nastavení, však zůstanou na Samsung Cloudu zachovány i nadále.

Dnes nejčtenější

.