Nestabilita v Bayernu: Davies prodlužovat smlouvu zatím nechce, v klubu ale setrvá

09.06.2023, 19:56
Aktuality
Alphonso Davies (© AFP)

Kanadský obránce či křídelník Alphonso Davies se od svého přestupu z roku 2019 napevno usadil v řadách Bayernu. Když je zdravý, málokdy se stane, že by nenastoupil od úvodních minut. V posledních týdnech se ovšem rojily spekulace, že by přece mohl zamířit jinam. Ale i přes některá vyjádření svého poradce Kanaďan vzkázal, že v Bavorsku míní i nadále zůstávat.

Manchester City nebo Real Madrid údajně mají pokukovat po možnosti přivést Daviese. A Nick Huoseh, hráčův agent a hlavní zástupce, zhruba v půlce května německé televizní stanici Sky Germany vzkázal, že na radaru ho mají nejen španělský nebo anglický gigant: "Hodně klubů o něj má zájem. Neexistují však žádné přímé diskuze. Zbývají mu ještě dva roky smlouvy, Bayern doufá v prodloužení smlouvy. Zatím ale není nic potvrzeno.”

Mnichovský celek svůj dvaadvacetiletý klenot ze Severní Ameriky prodávat nechce. Jenže poté, co skončili sportovní ředitel Hasan Salihamidžič i generální ředitel Oliver Kahn, je v Bavorsku opravdu velký humbuk. Ten se přitom ve finále nevyhnul ani Daviesovi, který má platný kontrakt u Stern des Südens do roku 2025.

A jestliže v minulých týdnech měla započít jednání o nové smlouvě, pak nyní jsou všechny procesy zastaveny. "V Bayernu je prostě chaotická doba. Nejsem si jistý, co se tam děje, s kým vůbec budeme jednat,” uvedl Huoseh k diskuzím o Daviesově setrvání. "Teď je situace hodně nestabilní, panuje nejistota, jakým směrem klub bude směřovat. Možná bude lepší, když počkáme až do roku 2024. Pak uvidíme, co se stane, než začneme další rozhovory.”

Ačkoli je tak Daviesova pozice v Bayernu poněkud na vážkách, sám hráč se zákulisními informacemi moc nezabývá. "Ve vedení je teď spousta změn, avšak tyhle záležitosti se nás, hráčů, moc netýkají,” povídal. "Fámy o přestupech tu jsou, ale nakonec jsou to jen fámy. V Bayernu mi zbývají ještě dva roky, mým hlavním cílem je hrát právě tady a pomoci týmu co nejvíce.”

Velký třesk na funkcionářských postech mimochodem nedopadá jenom na kanadského reprezentanta. Šušká se třeba, že na odchodu jsou francouzští obránci Lucas Hernández a Benjamin Pavard, v plánech německého giganta nemají figurovat ani beci Daley Blind a Joao Cancelo či brankář Yann Sommer, není pak jasné, jaká situace panuje u dvou dlouhodobých ikon Thomase Müllera či Joshuy Kimmicha.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com, getfootballnewsfrance.com, mundodeportivo.com, twitter.com/FabrizioRomano, sport.es

Komentáře (48)

Přidat komentář
Gazdo

Zrovna u tohto hraca by mal Bayern spravit prve posledne aby ho udrzal

Reagovat
Ferragamo7

Davies a Kimmich majú u mňa status nepredajných hráčov,dôležité je,či aj u manažmentu Bayernu.Ak sa nebude s hráčmi jednať seriózne,tak sa ,,very easy" môže stať,že tá kostra tímu sa rozpadne,ako domček z kariet.A ostanú tam hráči ,,top levelu" ako Sabitzer,Laimer,Sarr,Blind,Upamecano,Mané.Celé zle.

Reagovat
Gazdo

Do nepredajnych by som este zaradil Musialu. Taky Sabitzer asi na rozsirenie kadru a lavicku ok nemozes predsa mat vsade top hracov lebo ti odidu. Upamecana by som asi tiez nechal on je totalna skala ale ma blikance snad to odstrani ak nie tak tiez na lavicku v pohode. Zvysok bezpodmienecne prec

Reagovat
Ferragamo7

Tak o Musialovi to je samozrejme bez debaty,každý tím potrebuje v kádri ,,Maradonu" tzn. hráča,ktorý je brilantný technik.

Reagovat
Seydou Doumbia

Musiala hlavně musí zlepšit finální rozhodování, protože to jak často zkurví akci nebo zazdí tutovky je hrozný. Jinak ale samozřejmě by to měl být stavební kamen do dalších let, něco jako Müller.

Reagovat
janinho

musiala mal nedavno 20. taky vinicius 2 roky dozadu ked sa dostal do streleckej pozicie v 16tke tak ludia v 30tej rade za branou boli v ohrozeni. vobec sa nebojim ze by sa v dalsich rokoch musiala nezaradil medzi top hracov v europe. zmluvu ma do 2026 a nepochybujem, ze najneskor buduce leto predlzi s ovela lepsim platom.

ale ten davies... pokial je akakolvek sanca pre real ho toto alebo buduce leto ziskat tak treba ist all in aj keby co bolo. mat o 3 roky na krajoch obrany daviesa a hakimiho by bol sen.

Reagovat
Bayern +

Navyše ako fanúšik Bayernu by som Daviesa za 100 mega predal. Časté zranenia, smerom dozadu má občas výkyv a to, čo on poskytne na jednej strane dokáže taký Cancelo na oboch (kebyže je o 3 roky mladší kupujem ho okamžite).

Nepredajní by mali byť Kimmich a Musiala. Podobne jak kedysi Müller a Ribery.

Reagovat
janinho

bundesligu az tak nesledujem, tak sa ta chcem opytat na tie caste zranenia daviesa... lebo pozeram ze v minutazi je za celu sezonu v ramci bayernu na 6.mieste, ma v lige cez 2000 minut co nie je tak malo. tak ci to mava nejake chronicke svalove? lebo zase moze sa stat ze ho niekto nakopne a to potom neovplyvnis.

dik

Reagovat
Bayern +

Ako píše Seydou, rôzne problémy a áno, aj svalové. Je síce pravda, že dosť dlho chýbal kvôli následkom Covidu a zápalu osrdcovníka, na druhu stranu tie minuty dosť skresľujú rotácie ostatných hráčov. Nepredajný hrac pre mna musí mat minuty ako Kimmich, alebo kedysi Lewa, Müller či Alaba. Plus je to chalan "novej doby" s problémami tomu patriacimi, proste neverím, že bude ako Kroos či Müller napríklad... aj keď vekom ešte môže prekvapiť aj v oddanosti a pod.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě třeba dodat že Davies má ty psychické problémy, jak tehda zmínoval, podobně jako Pavard něco taky měl. Pavard si své odvedl a podržel nás letos a chce jít dal, neberu mu to za zlé. Škoda Lucase pokud odejde do Pesgay, ale co se dá dělat. Davies se za slušnou sumu taky dá nahradit, na bekovi ta hra stát nemůže, dnes ale většina beků jsou spíš křídla, poctivý bek co by uměl bránit a nebyl zaměřený na ofenzívu těch už taky moc není. Kimmich a Musiala musí být srdcem Bayernu, ale osobně by mě fakt zajímalo, kdyby se nějaká sezona extra nepodařila, kdo by z toho týmu chtěl utéct. Přeci jen těch srdcařů je pořád méně a méně a většina hraje v Bayernu hlavně proto že je dobře zaplatili, ne proto že by to byla hrdost nosit ten dres, jako tomu bylo kdysi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ano, máš pravdu. Není se asi čeho bát, vyzraje a věkem a zkušenostmi půjde v tomhle ohledu nahoru.

Reagovat
Rich

Všeobecně vzato je problém s tím, že hodně hráčům bude končit smlouva... V případě Daviese, Kimmicha a Musialy by to mělo být tak, že se jim dá prostě první poslední a udrží se... Bohužel pod nemehlem Tuchelem se ten tým může rozpadnout kompletně...

Reagovat
Salfovic

Ty jsi nemehlo.

Reagovat
Rich

Jo jasně a ty koumák... Tady fakt člověk nemůže vyjádřit názor...

Reagovat
Salfovic

Takže když ty někoho urážíš, tak je to v pohodě, ale když někdo tebe, tak hned hysterčíš ?

Reagovat
Nieuwendyk

Navíc "nemehlo" není v podstatě urážka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
livefan

Jeho je nejlepší ignorovat. Naprosto nulová znalost, přesto se tu chová jak největší expert na Bayern.

Reagovat
Rich

Kolik si vydělal zápasů Bayernu pod Tuchelem? Já všechny, byl jsem i na stadionech a vím, co říkali ostatní fanoušci Bayernu… Nikdy jsem netvrdil, že jsem expert, ale tady se nedá napsat ani vlastní názor…

Reagovat
Seydou Doumbia

Za mě se celkem vyznáš o Bayernu, nechápu ten hejt na tebe tady jen proto že máš kontroverzní názor který se nenosí nebo proč...

Reagovat
mistr129

Reagovat
SunFells

Reagovat
Zemun

Nemehlo je pochvala

Reagovat
Salfovic

Strašně hysterickej článek. Staré páky udělají v Bayernu pořádek hodně rychle. A Tuchel je skvělej trenér, ale skládání týmu mu moc nejde, takže ho musí držet zkrátka.

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Bayern +

Reagovat
esmuellert

Tyhle mediální spekulace jsou něco jako clickbait...

Reagovat
El Cid z City

Kimmich za rok půjde do City.

Reagovat
Nickname 9

Výměnou za Haalanda s Rodrim

Reagovat
Breze

Reagovat
Gerd 13

Rozhodnutí Daviese zatím počkat s jednáním rozumím,teď je situace v klubu opravdu v mnoha ohledech trochu nejasná.Bayern by měl ale udělat všechno proto,aby Fonsi zůstal !A ohledně Tuchela - já nelituju,že vystřídal Nagelsmanna,po tom mi smutno fakt není,ale jestli je to spasitel,to je otázka...

Reagovat
Hachim Mastour

Ty vole, Tuchel nemôže za váš rozosraty tím už sa spamätajte

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Kto to hovorí?

Všetci vieme, že Kahn s Brazzom boli slabší manažéri a tie zmluvy už nezvládame tak ako za starej éry a navyše v poslednej dobe je to celkom svetový trend, že hráči nechávajú dobiehať zmluvy, taký Real má tým spôsobom zloženú špičkovú stopersku dvojicu.

Fans Bayernu sa "len" oprávnene obávajú, aby prestupy neriadil Tuchel a nekupoval nám Cucurelly, Fofany po 80 mega, alebo tlačil na Ricea za 100+ mega na post, ktorý máme obsadený slušne a správne vytipovali a hlavne konečne kúpili klasicku 9. Tam treba udrieť tých Riceovych 100 mega, na to trpíme ukrutne...

Reagovat
Ferragamo7

Rice je skvelý hráč,to bez debaty,ale hroťák by mal byť priorita č.1.Bol som šokovaný,keď som si pozrel koľko gólov nastrielali v BL 3 najlepší strelci(Fulkrug,Nkunku,Muani) -16-16-15 gólov.To je príšerne nízke číslo,veď aj Gnabry,ktorý bol 1/2 roka mimo formy,dal 14 gólov.To Lewa zo 40 gólmi mi príde ako z inej dimenzie

Reagovat
Salfovic

Ono by to obecně chtělo nějaký rozbor, proč jsou klasičtí hroťáci mladší třiceti let tak nedostatkové zboží. Říkám si, jestli už se třeba u mládeže nějakou dobu hlava nehlava nestaví vše na rychlosti a vyšší a tím pádempomalejší hráči jsou buď vyhozeni nebo hozeni na stopery.

Reagovat
Talker

Vyhodte Tuchela a kupte Havertze s Lukakem. Problem solved

Reagovat
Bayern +

Ak by to bolo spôsobom, že:

1. Havertz pôjde pod cenu (čo je asi každému jasné), resp. sa do toho zakomponuje Mané alebo Sabitzer.

2. Lukaku hosťovanie na jeden rok za cenu ako bol v Interi (alebo o niečo menej)

Tak beriem okamžite

Reagovat
Breze

Lukaku na hostovanie by som este bral, ale ten Havertz mi pride zbytocny. Hlavne nie toho Ricea.

Reagovat
Bayern +

Havertz ako nemecký reprezentant zvyknutý na BL namiesto preplateneho stagnujúceho 30+ ročného Afričana by bola naprostá bomba.

Reagovat
vladino10

Akurát nie je a nikdy nebol hrot

Reagovat
Bayern +

Preboha, však ja ho nechcem na hrot. Samozrejme, že Vlahovic, Osimhen a podobné 9 sú pre nás must have. Havertza by som bral do rotácie na LW a myslel som to tak, že by som radšej mal v kádri jeho ako Maného.

Reagovat
Bayern +

Aj tak bude nová 9 a Mané v kádri súčasne, pochybujem, že ho predáme toto leto, čiže sa môj komentár nevylučuje.

Reagovat
Giovanni

Tento folklór sa opakuje pravidelne každé prestupove obdobie, Real, Barca, Citizens,PSG,ManU a ich priaznivci-ich vybraný novinári podsúvajú zoznami hráčov o ktorých majú záujem, sú to takmer všetci hráči na svete,ktorý dokážu aspoň dva krát po sebe trafiť loptu alebo dokonca presne prihrať spoluhráčovi, a keď dokáže vystreliť na bránu a dokonca ju aj trafiť, tak to už je veľký bonus...prosto povedané až sú trápny a lezú fanušikom na nervy...Myslieť si,že v Bayerne sú takí primitívy, že si rozpredajú svoj káder len tak hala-bala...jasné je však to,že musia dostať do klubu špičkového kanoniera,peniaze na to majú,tak treba konať...a potom budú znova najlepší na svete..FC Bayern-Für immer!!!!

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele