Guardiola je už teď dvakrát takový kouč, co byl Ferguson, je přesvědčený bývalý trenér Tottenhamu

Všichni hovořili o tom, jak je anglická liga obtížná a vyrovnaná, v podstatě nikdy nevíte, kdo koho porazí. Pak sem ale přišel Guardiola a s prstem v nose si všechny týmy povodil.

Guardiola je už teď dvakrát takový kouč, co byl Ferguson, je přesvědčený bývalý trenér Tottenhamu

Sir Alex Ferguson je považován za legendu, která dovedla Manchester United ke třinácti ligovým titulům. Potřeboval k tomu ovšem sedmadvacet let. Pep Guardiola se oproti tomu připojil k Manchesteru City v roce 2016 a k dnešnímu dni oslavil pět ligových prvenství, pokořil přitom několik historických rekordů, zejména pak v počtu bodů.

Samozřejmě že dříve byla jiná doba a i podmínky, se kterými Guardiola nyní mohl pracovat, byly podstatně lepší, ale ten rozdíl v kvalitě je dle bývalého manažera Tottenhamu či Aston Villy a nynějšího fotbalového experta Tima Sherwooda patrný na první pohled.

„To, co dokázal Guardiola, to nikdo jiný na světě nedokázal a ani nedokáže. Anglická Premier League je mnohem obtížnější, než byla před deseti či dvaceti lety, a on si sem přišel a naprosto ji ovládl. Kdo se věnuje fotbalu dlouhodobě, ten mi dá za pravdu, že vůbec nejtěžší je si udržet konzistentnost. City právě vyhráli třetí ligový titul v řadě, zatímco jejich konkurence zaznamenávala neustálé výkyvy formy,“ poukazoval Sherwood.

„Co se mě týče, podle mě je Guardiola nejlepší trenér světa, už teď je dvakrát takový, co byl Sir Alex Ferguson, kterému patřila minulost, za což ho uznávám a nepochybně je legendou, ale pohledem na současnost, jak se fotbal vyvinul, tak ho Guardiola již trumfnul. Guardiola je pánem této hry a pokud v Manchester City zůstane, má konkurence ve vyhrávání trofejí utrum,“ řekl Sherwood pro talkSPORT.