U Neapole se migranti pokusili zmocnit turecké lodi. Na plavidle zasahovaly speciální vojenské jednotky

Italské speciální síly v pátek zasahovaly na palubě turecké nákladní lodi u Neapole, které se snažili zmocnit migranti. Uvedl to ministr obrany Guido Crosetto. Podle něj dostali vojáci loď pod kontrolu a část migrantů zadrželi. Večer se loď podařilo zakotvit u Neapole a na její palubu vstoupila policie, která povede vyšetřování, napsala agentura ANSA.

Neapol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turecká nákladní loď, kterou se u italské Neapole pokusili unést migranti

Turecká nákladní loď, kterou se u italské Neapole pokusili unést migranti | Zdroj: Profimedia

Podle Crosetta se nákladní lodi Galata Seaways plující z Turecka snažila zmocnit skupina migrantů, která byla ozbrojena noži a jinými chladnými zbraněmi. Incident začal poté, co posádka nalezla některé migranty bez povolení na lodi.

Přes 1400 migrantů dopravila na břeh v Itálii pobřežní stráž. Záchranné akce se účastní osm lodí

Číst článek

Ministr uvedl, že se migranti snažili dostat na velitelský můstek, což se jim ale nepodařilo. Turecká posádka lodi se stáhla do chráněného prostoru a zavolala o pomoc. Vojáci z námořních speciálních sil se na plavidlo dostali za pomoci vrtulníků.

Crosetto informoval, že během incidentu bylo na palubě lodi 22 členů posádky a 15 migrantů. Podle posledního prohlášení vojáci loď stále prohledávají. Po jejich zásahu byla podle italského tisku celá posádka v bezpečí. Není zatím jasné, zda byl někdo zraněn.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme