Nečekaný propadák. Xiaomi 13 Ultra neprošlo fotografickým testem DXOMARK

Xiaomi 13 Ultra
Zdroj: Xiaomi

Podle našeho názoru je Xiaomi 13 Ultra vybaveno zajímavým fotoaparátem, který má své silné stránky. Bohužel si myslíme, že na silnější konkurenci nestačí.  Pravdou je, že při pohledu na první ukázky fotoaparátu, které Xiaomi sdílelo před uvedením na trh, jsme byli ohromeni. A nejen my. Mnoho důvěryhodných celosvětových recenzentů sdílelo podobný názor.

Zdá se však, že DXOMARK, platforma, která profesionálně testuje a hodnotí fotoaparáty smartphonů, telefonem ohromena není. Zařadila Xiaomi 13 Ultra na 14. místo. A při pohledu na samotný žebříček je docela překvapivé, že se Xiaomi 11 Ultra umístil výše než nejnovější smartphone od Xiaomi.

Xiaomi 13 Ultra
Zdroj: Xiaomi

Ano, Xiaomi 11 Ultra vyšel v březnu 2021. Nutno říci, že žebříček hodnocení vám opravdu neřekne vše. Abyste si udělali jasný obrázek, musíte si přečíst vše, co o modelu 13 Ultra uvedl DXOMARK.


Zajímavá výbava:

  • Hlavní: 50 Mpx, velikost 1 palec, 1.6μm pixely, 23mm ekvivalent f/1.9 a f/4.0, OIS, PDAF, laserové ostření
  • Ultra-širokoúhlý: 50 Mpx 1/2.51″, 12mm ekvivalent f/1.8, PDAF, záběr 122˚
  • Teleobjektiv: 50 Mpx 1/2.51″, 75mm ekvivalent f/1.8, OIS, PDAF, 3,2× optický zoom
  • Teleobjektiv: 50 Mpx 1/2.51″, 120mm ekvivalent f/3.0, OIS, PDAF, 5× optický zoom

Analýza hodnocení a komentářů společnosti DXOMARK k telefonu Xiaomi 13 Ultra

Žebříček společnosti DXOMARK je založen na systému bodování. Jak uvidíte na obrázku níže, DXO udělil Xiaomi 13 Ultra v oddělení fotoaparátu rovných 140 bodů. Pro srovnání, Xiaomi 11 Ultra získal skóre 141 bodů, což mu v testech společnosti DXOMARK zajišťuje 11. místo.

Xiaomi 13 Ultra
Zdroj: DXOMARK

Když se na to podíváte blíže, zjistíte, že hlavním faktorem, kde Xiaomi 13 Ultra získal méně bodů, je bokeh. Získal 65 bodů, zatímco Xiaomi 11 Ultra získal v tomto oddělení 75 bodů. Pokud můžeme tento krok posoudit, tak tento bod způsobil, že nejnovější vlajková loď od Xiaomi získala nižší skóre, než se očekávalo.

Zdroj: DXOMARK

Někteří však mohou namítnout, že umístění Xiaomi 13 Ultra na 14. místě je příliš nízké. Pokud si však prohlédnete celou zprávu, najdete v ní více chvály než kritiky. Zpráva uvádí, že telefon nabízí „velmi konzistentní kvalitu obrazu v celém rozsahu zoomu“. Dodává také, že přístroj dokáže poskytnout „Příjemné a neutrální vyvážení bílé barvy při fotografování a natáčení videa“. Celé hodnocení naleznete zde.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: dxomark.com, gsmarena.com

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *