Výroba domácího spreje z kukuřičného škrobu: Žehlení zabere polovinu času a prádlo bude jako z čistírny

Fotografie: Gareth Williams / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Žehlení buď vezmete na milost, nebo ho nesnášíte. Boj se špatně žehlitelným prádlem však můžete vyhrát pomocí správné techniky, ale také spreje, který žehlení výrazně usnadní.

Dokonale vyžehlit košili není úplně snadný úkol. Praxe vám v tomto hodně pomůže. Pokud už však máte vytříbenou techniku, ale stále se nemůžete zbavit drobných nerovností na látce, pak určitě vyzkoušejte tento jednoduchý trik se škrobovým sprejem. Vyrobíte ho snadno za pár korun a výrazně vám pomůže změkčit žehlenou tkaninu a bez námahy dosáhnout perfektního výsledku.

Kukuřičný škrob ve spreji

Na trhu najdete výrobky, které žehlení nepoddajných tkanin usnadňují. Nemusíte však utrácet plno peněz, když si můžete vyrobit svůj vlastní, se stejnými vlastnostmi. Jednoduše smíchejte dva šálky teplé vody se lžící kukuřičného škrobu. Vše dobře promíchejte a nalijte do rozprašovače. Neocenitelný pomocník při žehlení je na světě.

Uvidíte, že už ho budete používat při každém žehlení. Kukuřičný škrob totiž napomáhá změkčovat vlákna tkanin a usnadňuje klouzání žehličky po povrchu, a tak díky němu snadno vyžehlíte i ty nejúpornější nerovnosti na tkanině. Obzvlášť ho oceníte při žehlení košil, povlečení nebo oblečení ze lněných materiálů. Sprej nezanechává na tkaninách žádné skvrny a celkově žehlené prádlo osvěží.

Vyhlazuje a chrání vlákna

Komerční přípravky často obsahují zbytečné chemikálie, které mohou poškozovat jemné látky. Domácí sprej z kukuřičného škrobu je ekologický a šetrný i k těm nejjemnějším textilním vláknům. Navíc nestojí téměř nic a koupíte ho v každém obchodě s potravinami. Je tak snadno dostupný a používat ho můžete při každém žehlení.

Sprej z kukuřičného škrobu má všestranné využití. Můžete ho aplikovat na závěsy, ubrusy a ložní prádlo. Tkaniny získají svěží vzhled, sníží se statické tření a prodlouží se jejich životnost, protože škrob minimalizuje jejich opotřebení. Ke spreji můžete přidat také kapku svého oblíbeného esenciálního oleje, jenž dodá prádlu ještě větší svěžest a ve skříni nebo na závěsech bude dlouho příjemně vonět.

Ve videu níže se můžete podívat na jednoduchou výrobu škrobového spreje i na příklady žehlení pomačkaných tkanin, které se po aplikaci spreje vyhlazují před očima. Pokud na vás právě čeká hora prádla, do níž se musíte pustit, určitě to tentokrát zkuste jinak. Díky tomuto geniálnímu triku totiž při žehlení ušetříte mnoho času, ale i nervů.

Zdroj: Vkurselife

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*