Zaručený trik na lahodné bramboráky. Už nikdy je nebudete připravovat jinak, udělejte 1 věc s cibulí

smažené řízky placky

Bramboráky jsou oblíbeným pokrmem našich babiček. Z moderní kuchyně začínají pomalu mizet, protože se jedná o smažené a tučné jídlo. Přitom jsou na přípravu jednoduché.

Nejen, že jsou velmi rychle hotové, také na jejich přípravu potřebujete minimum surovin, které najdeme téměř v každé domácnosti. Díky tomu jsou bramboráky vděčnou rychlou večeří, měli bychom ale znát trik, který je udělá jedinečnými. I takto obyčejný pokrm totiž jde ozvláštnit a povznést téměř na profesionální úroveň.

Suroviny potřebné na přípravu lahodného bramboráku:

  • 1 kilogram brambor
  • 1 velká cibule
  • 1 vejce
  • polévková lžíce mouky
  • slunečnicový olej
  • pepř

Držíme se základního receptu

Recept na bramborové placky je velmi jednoduchý. Stačí vzít nastrouhané brambory, vajíčko a mouku a danou směs smíchat. Následně pořádně opepřit a osolit a připravit si placky. Ty poté postupně umístit na pánev s olejem a usmažit. Aby byly ale naše bramboráky opravdu lahodné, je dobré dodržovat jeden jednoduchý trik. K jejich vylepšení si k ruce vezmeme cibuli.

smažení bramboráků

Co přidat do těsta na bramboráky, aby neztmavly: Děda, bývalý hospodský, prozradil svůj kulinářský trik

Na velký chuťový rozdíl nám postačí malá změna receptu

Do bramboráku se často přidává také cibule, protože bez ní by jejich chuť nebyla tak výrazná. Mnoho lidí se ale dopouští zásadní chyby a cibuli dává do misky, kde má nastrouhané brambory. Tento postup ale výsledné chuti bramboráků škodí, místo aby jí prospěl. Brambory je po nastrouhání nejprve zapotřebí zbavit přebytečné vody a teprve potom do směsi přidat cibuli.

Tu také nesmíme nakrájen na malé kostičky, jinak se ztratí její veškerá chuť. Naopak, mnohem lepším řešením je do směsi zamíchat cibuli nakrájenou na kolečka. Oproti bramborám ji ale nevymačkáváme, právě šťáva z cibule dodá výslednému pokrmu ten potřebný šmrnc. Během následného smažení nám totiž krásně zkaramelizuje a díky tomuto jednoduchému triku budou naše bramboráky nejen lahodné, ale hlavně křupavé.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]