Zvedl víko záchodu a vybafl na něj 5kilový leguán: „Akorát na mě syčel a cákal“

Fotografie: Rjcastillo / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Pro běžného člověka je myšlenka toalety spojena s jejím zcela obvyklým využitím, možná doplněným o brouzdání na telefonu. Některé momenty však přináší nečekané zvraty.

Během takových chvil se místo, které je pro člověka dosti intimní, stává místem velmi nečekaných schůzek. Protože ze záhadných důvodů se z mísy mohou vynořit velmi nečekaná zvířata. Takový případ vždycky zaskočí, ale také vzbudí zvědavost. Prakticky za každým takovým výskytem však stojí jednoduchá příčina, takže není třeba v nich hledat cokoli podivného. Například potkani se v kanalizaci vyskytují normálně. Co ale ještěr?

Blízká setkání toaletního druhu

Ne, toto naštěstí není začátek starého sci-fi hororu o obrovském plazu, který začne terorizovat město. Jako námět pro povídku by ale stačil. Záchod je většinou určen pro lidi, příroda a okolnosti však někdy rozhodnou odlišně. Což se týká i 58letého Johna Riddle z Floridy, jenž to zjistil dosti krutým způsobem. Z jeho záchodu na něj totiž vyskočil leguán. „Ta ještěrka rozhodně nevypadala spokojeně, akorát na mě cákala a syčela,“ líčí.

Ohledně této události ho vyzpovídal list The New York Post. Jistě to byla zkušenost, na kterou bude hodně dlouho vzpomínat. Dostal současně i cennou lekci. Slíbil si totiž, že aby se podobných střetů příště vyvaroval, bude toaleta v jeho domě za všech okolností zavřená. Jakmile se totiž leguán dostane nějakým způsobem do kanalizační sítě, má slušnou šanci skončit právě v toaletě nějakého domu nebo budovy. Pak už stačí jen zvednout víko záchodu.

Překvapení, které na vás může čekat

Někteří lidé navíc používají toaletu, aniž by se do ní při zvednutí prkénka výrazně podívali, v takových případech přijde ještě vyšší riziko zranění. Ještěrka se totiž ráda zakousne do čehokoli, co je zrovna v dosahu, zvláště pak po vyrušení. A zrovna na Floridě se takové situace stávají. Jde o zvláště znepokojivý jev, protože leguáni bývají poměrně agresivní, hlavně při pocitu vlastního ohrožení. Je tedy klíčové zachovat základní opatrnost.

Rozhodně se plaza nepokoušejte odstranit vlastními silami. Jednoduše kontaktujte místní úřady, případně rovnou specialistu na kontrolu zvířat. Nejznámějším druhem je leguán zelený, někdy, pravda, spíše našedlý. Má robustní nohy, dlouhý ocas a podélný hřeben zubovitých šupin. Kvůli tvaru a pevnosti jde spíše o trny. Obývá hlavně lesní oblasti Severní a Jižní Ameriky, velmi dobře šplhá i plave. Může vážit až 3–5 kilogramů, není to tedy žádný drobek.

Zdroj: Webniusy

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*