Toto se stane s vaším tělem, když budete jíst 2 vejce denně

vejce s povlakem
Fotografie: Freepik

Vajíčka jsou zdrojem mnoha živin, včetně bílkovin, vitamínů a minerálů. Zde je několik možných vlivů, které konzumace dvou vajec denně může mít na vaše zdraví.

Konzumace vajec je často diskutovaným tématem, které vzbuzuje otázky ohledně jejich vlivu na zdraví. Jedním z hlavních dotazů je, jaký má konzumace dvou vajec denně vliv na naše tělo. Pro mnoho lidí je vejce k snídani tím nejlepším způsobem, jak začít den. A to nejen proto, že velmi dobře chutnají, ale hlavně proto, že jejich konzumace má mnoho výhod. Díky nejnovějším poznatkům, o které se s vámi podělíme, jsem se rozhodli i my v redakci zvýšit příjem vajec na dvě denně.

1. Vejce pomáhají s hubnutím

Výzkumy ukazují, že snídaně bohatá na bílkoviny může napomoci hubnutí. Podle jiné studie může nízkokalorická dieta v kombinaci s pravidelnou konzumací vajec k snídani dvojnásobně urychlit hubnutí. Za zmínku stojí také to, že jídlo z vajec vás déle zasytí, což usnadňuje snížení celkového denního příjmu kalorií.

2. Vejce posilují imunitu

Zima se pomalu chýlí ke konci a právě v tomto období většina z nás bojuje s rýmou a kašlem, které se v těchto měsících mnohem snáze chytají. A to je další důvod, proč jíst vejce. Studie ukazují, že pouhá dvě vejce denně pomáhají posílit náš imunitní systém a mnohem účinněji se bránit proti bakteriím a virům. Vejce obsahují 22 % doporučené denní dávky selenu, složky, která má obrovský vliv na náš imunitní systém.

3. Zlepšují paměť

Slyšeli jste někdy o chemické sloučenině zvané cholin? Tato sloučenina ovlivňuje nervová spojení, která následně určují naši paměť. Podle výzkumů mohou dodatečné dávky cholinu zlepšit naši paměť a reakční dobu.

Chovatel slepic apeluje: „Proto by se vejce neměla uchovávat ve dveřích lednice“

4. Chrání náš zrak

Vejce mohou poskytovat určitou ochranu pro náš zrak díky obsahu luteinu. Lutein je karotenoid, který spadá do skupiny antioxidantů a nachází se převážně v žloutku vajec. Lutein podporuje oči a pomáhá jim udržet si déle ostrý a jasný zrak. Nedávná studie prokázala, že slepičí vejce obsahují velké množství luteinu, a proto mají na oči blahodárný vliv.

5. Bojují proti depresi

V zimě je obtížné najít zdroj vitaminu D, protože slunce je většinu času schované za mraky. Mezitím se ukázalo, že vejce produkci tohoto vitaminu podporují. Vitamin D má velký vliv na hladinu PH v ústech a je důležitý pro udržení silných a zdravých kostí a zubů. Vitamin D také pomáhá v boji proti depresi.

vejce detail
Fotografie: Pixabay

6. Vejce posilují kosti

Vejce mají určité vlastnosti, které mohou podporovat zdraví kostí. Obsahují několik živin, které jsou pro kosti důležité. Konzumace vajec znamená zásobování těla vápníkem, který následně posiluje kosti a chrání před osteoporózou. Vaječný žloutek je přirozeným zdrojem vitamínu D, který je důležitý pro vstřebávání vápníku z potravy a jeho ukládání do kostí. Správná hladina vitamínu D je nezbytná pro udržení zdravých kostí.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*