Celebrity

10. června 2023 06:00

David Laštovka

Marcela Holanová se s Karlem Šípem soudila o miliony. Štěstí našla u trenéra

TOP STAR magazín 2016 (44) - Marcela Holanová - Dům a hřbitov

Nestárnoucí zpěvačka Marcela Holanová, která v těchto dnech slaví 72. narozeniny, si v životě prošla velmi krušným obdobím. Když jí bylo 50 let, její tehdejší manžel Karel Šíp chytl druhou mízu a opustil ji kvůli mladší ženě.

Marcela Holanová, která vystudovala střední ekonomickou školu, se s manželem Karlem Šípem seznámila v polovině 70. let ve skupině Faraon, v níž oba působili. Byla z toho velká láska. Narodil se jim syn Karel a vypadalo to, že jsou si souzení. Šíp se stal jejím dvorním textařem, slova k písním jí psal přímo na tělo, díky čemuž vznikla spousta nesmrtelných hitů.

Čtěte také: Zpěvačka Tanja poznala svět. Co dnes dělá dračice z 80. let, po které muži šíleli?

Mezi ty největší patří skladba Čau lásko, ke které složil hudbu Karel Svoboda. A tento slavný song má zajímavou historii. „Původně byla píseň určená pouze pro mě. Když jsem ji měla nazpívanou, ve studiu se zastavil Karel Gott. Jakmile ji uslyšel, nadchla ho natolik, že okamžitě navrhl, že by z ní byl krásný duet. A tak se upravila slova a song byl na světě. To je tak – být ve správný čas na správném místě,“ prozradila s úsměvem zpěvačka redakci webu Prima Ženy.

S Karlem Gottem na bruslích

Na televizních obrazovkách ji poprvé společně zazpívali v roce 1986 v zábavném pořadu, který se vysílal živě. Režisér Jiří Adamec si usmyslel, že se bude celá odehrávat na ledě. „A protože Karel Gott zdatný bruslař opravdu nebyl a já jsem zase byla celkem dobrá bruslařka, řekla jsem si, že mu budu velkou oporou. Abych neponechala nic náhodě, několik týdnů předtím jsem chodila pravidelně trénovat na pražskou Štvanici, abych se v bruslení ještě více zdokonalila. Jednou jsem si tam pozvala i svého tehdejšího muže Karla Šípa, abych se mu pochlubila nacvičeným výskokem. On na mě: ‚Marcelo, ještě jednou a trošku výš, vždyť to umíš.‘ Tak jsem skočila znovu, spadla jsem na rameno a zlomila si ho v krčku. Bolest jako blázen, sádra až k pasu,“ vylíčila Holanová.

Čtěte také: Proč se zpěvák Dalibor Janda rozhádal s režisérem Jiřím Adamcem?

Televizní premiéra hitu Čau lásko se tak ocitla v ohrožení. „Karel Gott i já jsme z toho byli nešťastní. Nakonec jsem se rozhodla, že tu písničku na tom ledě za každou cenu dáme. Abych mu v sádrovém krunýři nedělala ostudu, poprosila jsem pana doktora, aby mi ho na tu chvíli sundal a nadopoval mě injekcemi proti bolesti, které mě samozřejmě trochu oblbly. Byly to nervy, ale dobře to dopadlo. Oba jsme to ustáli a zvládli,“ zavzpomínala zpěvačka.

Puget růží a konec

Po pětadvacetiletém manželství ji však Karel Šíp nečekaně opustil, a to kvůli o 30 let mladší produkční Ivě. „Nesla jsem to blbě. Ale nemůžete tomu bránit, nemůžete dělat nic. Tam je prostě na prvním místě mládí. Stalo se to, když mi bylo padesát. Poslal mi tehdy padesát růží,“ popsala Marcela v rozhovoru pro MF DNES.

Následoval bouřlivý rozvod a dělení majetku, které trvalo dlouhých deset let. Zpěvačka po Šípovi požadovala osm milionů korun, nakonec jí byl přiznán jeden milion a k tomu chalupa. „Rozváděli jsme se, když mi umírala maminka. Nakonec jsem skončila v nemocnici, kde mně kvůli silné arytmii museli operovat srdce,“ přiblížila Marcela Holanová. K usmíření s exmanželem podle jejích slov dosud nedošlo. „Nevoláme si, nepíšeme, v kontaktu nejsme,“ uvedla.

Přečtěte si, co také řekla Marcela Holanová o vztahu s exmanželem Karlem Šípem.

Jejich syn Karel po svých rodičích hudební nadání nezdědil a věnuje se úplně jinému oboru. Vystudoval práva, u nich však nezůstal a začal pracovat jako finanční poradce. „Když byl malý, celá rodina ho nutila, aby hrál na piano. Věděla jsem přitom, že talent nemá, a snažila jsem se to všem rozmluvit. Nedali si říct a on chudinka malej musel hrát. Zaplaťpánbůh dělá to, co ho baví, a jsem za to ráda,“ prohlásila Holanová.

V lásce se na ni štěstí přece jen usmálo, když se na jedné sportovní akci poznala s o 14 let mladším tenisovým trenérem Bohumilem. Znovu se zamilovala a od té doby září štěstím.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.