Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

City beze mě vyhráli všechno až na Ligu mistrů. I proto jsem přišel, burcuje Haaland

Po přestupu z Dortmundu nastoupil Erling Haaland za Manchester City do 52 soutěžních zápasů, vstřelil 52 gólů a anglickému klubu pomohl vyhrát Premier League i FA Cup. Zvedne nad hlavu ve své debutové sezoně v dresu nového zaměstnavatele také "ušatý pohár" pro šampiona Ligy mistrů po istanbulském finále s Interem Milán?

Erling Haaland z Manchesteru City oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

"City beze mě vyhráli všechno až na Ligu mistrů. Částečně i proto jsem přišel. Zbývá nám poslední duel, abychom se zapsali do historie. Vítězství ve finále Champions League je velký sen a udělám všechno pro to, aby se splnil," řekl Haaland.

Dvaadvacetiletý Nor pomohl mužstvu v play-off vyřadit Lipsko, Bayern Mnichov a Real Madrid. Celkově má v letošním ročníku LM na kontě 12 branek a je suverénně nejlepším střelcem.

"V současnosti je nejlepším útočníkem na světě. V porovnání s předchozími sezonami vnesl do našeho týmu něco speciálního - zejména fyzickou odolnost, mentální sílu, rychlost a pochopitelně spoustu branek," chválil spoluhráče kapitán Ilkay Gündogan.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Real Madrid

I díky fenomenálním schopnostem rodáka z Leedsu jsou "Citizens" dle expertů a sázkových kanceláří v utkání s Interem jednoznačným favoritem.

Ve finále milionářské soutěže jsou teprve podruhé, v roce 2021 prohráli s Chelsea 0:1. "Nerazzurri" jsou v tomto ohledu úspěšnější – do prestižního souboje o nejcennější trofej v LM se včetně dřívějšího Poháru mistrů evropských zemí dostali pošesté. Vyhráli třikrát v letech 1964, 1965 a 2010, před soupeřem se sklonili v letech 1967 a 1972.

Útok na treble

Klub z "modré části" Manchesteru potřetí za sebou opanoval Premier League, v sobotním finále FA Cupu zdolal městského rivala United 2:1 a útočí na třetí trofej v ročníku. Treble vybojovalo v historii jen sedm evropských celků (Barcelona a Bayern Mnichov dvakrát). Naposledy se to podařilo Interu Milán v roce 2010, o rok dříve to dokázal současný kouč "Citizens" Pep Guardiola ve své premiérové sezoně v Barceloně.

Španělský stratég dovedl FCB k vítězství v LM ještě v roce 2011, poté se však totožného vavřínu nedočkal s Bayernem Mnichov ani zatím se City.

"Pokud chceme udělat poslední krok jako velký klub, musíme vyhrát Ligu mistrů, tomu se nevyhneme. Nejdůležitější je, že se o to znovu a znovu snažíme. Před dvěma lety jsme ve finále byli, letos jsme tady znovu," měl jasno Guardiola.

Zdroj
Sky Sports, UEFA.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články