Menu

Co je nového?

Jaguar odhalil kolekci modelů E-type ZP jako poctu prvním vítězstvím tohoto legendárního vozu

Sdílení

Oddělení Jaguar Classic oslavuje vítěznou historii ikonického modelu E-type výrobou sedmi exkluzivních párů vozů E-type ZP. Tyto nové sběratelské kousky vzdávají hold prvním vítězstvím automobilů E-type, které byly vyrobeny pod projektovým označením ZP. Lehce upravené závodní vozy slavily svá první vítězství jen několik měsíců po představení legendárního modelu v roce 1961.

reklama

V každé dvojici E-type ZP se objevuje kupé se stahovací střechou a kupé s pevnou střechou. Designéři se nechali u barev inspirovat původními vítěznými závodními vozy a jednotlivé modely byly kompletně zrestaurované oddělením Jaguar Classic Works v Coventry.

Oba vozy jsou označeny registračními čísly ECD 400 a BUY 1. Automobily s tímto označením v 60. letech řídili závodní jezdci Graham Hill a Roy Salvadori.

Modely E-type ZP  se vyznačují propracovanými detaily, které právě připomínají závodní odkaz těchto legendárních automobilů. Zároveň byly upraveny po technické stránce tak, aby byly lépe použitelné pro současné zákazníky.

reklama

Jaguar E-Type ZP

„Kolekce E-type ZP je dokonalou poctou triumfálnímu závodnímu debutu modelu E-type, který je sám o sobě součástí bohaté historie značky Jaguar v motorsportu. Každý pár vypráví fascinující a často nevyřčený příběh z historie tohoto modelu. Kolekce ZP vzdává hold nejen vozům, ale i závodníkům, kteří s nimi na trati vítězili. Díky 2000 hodinám, které řemeslníci z Jaguar Classic s láskou strávili na každém voze, si naši nároční klienti budou moci vychutnat jedinečnou poctu dvěma nejúžasnějším vozům v historii modelu E-type,“ říká Paul Barritt, ředitel oddělení Jaguar Classic.


Jaguar E-Type ZP

Během letošního roku tým SV Bespoke, který má na starosti řešení vozů na míru, představí sérii modelů Jaguar F-type ZP. Tato kolekce je také inspirována vozy E-type. Čtrnáct těchto posledních sportovních vozů značky Jaguar s kompresorem přeplňovaným osmiválcovým motorem o objemu 5,0 litru bude předsnostně vyhrazeno pro klienty, kteří si již zakoupili E-type ZP.


Napište váš názor

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Využíváme Akismet k redukci spamu. Zjistěte více.

Přidat na Seznam.cz
Nahoru