Zavřít reklamu

Smartphony produktové linie Galaxy A od Samsungu patří dlouhodobě mezi oblíbené telefony střední třídy. Zatímco drtivá většina modelů této řady se drží poměrně konzervativního designu, Samsung Galaxy A80 z roku 2019 mezi nimi sympaticky vyčnívá. Pojďme nyní společně zavzpomínat na tento smartphone s netradičně řešeným zadním fotoaparátem.

Když byl Samsung Galaxy A80 poprvé představen, všechny překvapil svým výklopným, otočným fotoaparátem. Smartphony s vysouvacími fotoaparáty byly před časem poměrně populární, modely s výklopnými fotoaparáty byly ale spíše raritou. Kromě netradičně řešeného fotoaparátu byl Samsung Galaxy A80 opatřen AMOLED  Inifnity displejem (bez jakýchkoliv výřezů) s úhlopříčkou 6,7″ palce.

Samotný fotoaparát se vyklápěl tak, že se část zadní strany vysunula nahoru, zatímco modul fotoaparátu se otáčel kolem své osy. Zadní fotoaparát byl díky tomu skvěle použitelný i pro kvalitní selfies. Galaxy A80 byl vybaven hlavním fotoaparátem s rozlišením 48 MP a 1/2,0″ snímačem a plnou podporou automatického ostření. Sestavu doplňoval 8MP ultra širokoúhlý modul s 3D TOF senzorem.

Pod displejem Samsungu Galaxy A80 se skrývala čtečka otisků prstů – v tomto směru byl zmíněný model jedním z průkopníků v rodině smartphonů série S. Skener obličeje z pochopitelných důvodů chyběl – smartphone totiž nedisponoval výřezem s příslušnými senzory, takže by se o načtení obličeje musel poněkud zdlouhavě a krkolomně postarat výklopný fotoaparát. Přes všechny klady je evidentní, že se jedná o designový přešlap, na který se Samsungu už nevyplatilo navázat.

Dnes nejčtenější

.